Hatalmasat kamuzott Mihálffy Béla a Szegednek járó pénzről – Nemes István olvasói levele

Nem szeretem, amikor hülyének nézik a szegedieket, márpedig Mihálffy Béla pontosan ezt teszi. Ebből mi, köszönjük, de nem kérünk!
Szeged.hu

2022. szeptember 23. 18:44

Hatalmasat kamuzott Mihálffy Béla a
Szegednek járó pénzről – Nemes István olvasói levele

Szeged fideszes képviselője azt írja a Facebook-oldalán, hogy több mint 1 milliárd forint többletforrást kap a városunk a kormánytól. Őszintén megörültem a hírnek, hiszen évek óta csak elvesznek az önkormányzatoktól és most tényleg nagy a baj, minden segítségnek örülni kell. Aztán ahogy olvastam tovább Mihálffy Béla bejegyzését, egyre inkább elfogott a gyanakvás.

 

Elkezdi ugyanis sorolni, mire kapjuk a forrást:

  • Móra Ferenc Múzeum és a Vár fejlesztése,
  • csapadékvíz-elvezetés,
  • Vörösmarty-iskola felújítása

és így tovább. Ha esetleg ismerősnek tűnnek ez a projektek, nyugodjanak meg, nem önökben van a hiba.

 

A képviselő úr felsorolt öt olyan fejlesztést, amiket az önkormányzat az elmúlt években sikeresen megvalósított, uniós támogatásból és saját erőből.

 

Létezik, hogy Mihálffy Béla csukott szemmel jár-kel a városban, nem olvas újságot, nem néz tévét, ezért nem értesült ezekről a fejlesztésekről? Elképzelhető, hogy így van, hogy azt sem tudja, mi történik ebben a városban, és akkor ez csak egy ártatlan hiba volt. De sajnos sokkal valószínűbb, hogy jó fideszes módjára nem mondott igazat, hanem egyszerűen kamuzott egy nagyot.

 

Ezt a teljesítményt egyébként sok párttársa megirigyelhetné, hiszen három ordas nagy hazugságot sikerült egyetlen bejegyzésbe sűrítenie:

  1. azt állítja, hogy plusz pénzt kap Szeged, pedig a valóságban csak a városnak korábbi pályázatok után jogosan járó források érkeznek meg.
  2. Azt állítja, hogy ezt a kormánynak köszönhetjük, pedig a támogatást az Európai Uniótól kaptuk.
  3. Azt állítja, „a kormány nem bünteti Szegedet, hanem a fejlődés pártján áll”, pedig a valóság az, hogy a kormány évi 10 milliárd forintot vesz el a várostól, amit még mindig nem kaptunk vissza tőlük.

 

Egészítsük ezt ki még egy ponttal: több ezer milliárd forintnyi uniós támogatást nem kap meg Magyarország azért, mert Brüsszelben rájöttek, hogy a korrupt Orbán-kormányra nem lehet rábízni a pénzt. Vagyis nem csak évente vonnak el pénzt tőlünk, de a jövőben fejlődésünk zálogát jelentő forrásokat is miattuk veszíthetjük el.

 

Tisztelt képviselő úr, nem igazán értem miért kellene itt hálásak lennünk? Azért, mert elveszik a városunk pénzét, és még jól a képünkbe is hazudnak?

Annyira megszoktuk már a hazudozást, hogy egy fideszestől nem is várunk többet, ez most mégis mélyen sérti az igazságérzetemet. Olyan fejlesztéseket, amikre az önkormányzat saját önerőt áldoz, hozzá sikeresen uniós támogatásra pályázik, meg is nyer, és amit végül a kormányzati megszorítások ellenére is megvalósít, saját nagylelkűségüknek állítanak be.

 

Ezzel a szegedi emberek eredményeit elvitatják, elhazudják – szerintem kevés visszataszítóbb dolog van ennél.

 

Nemes István