Hatalmas lehetőséget szalasztottak el a szerbek: Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)

Elképesztő első félidei hajrával fordított Szerbia, de csak sikerült elveszteniük két pontot. Ezzel még nem ment el a világbajnokság a szerbeknek, de nyerniük kell Svájc ellen a 3. fordulóban.
Cservenák Zoltán

2022. november 28. 14:02

Hatalmas lehetőséget szalasztottak el a szerbek: Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)

Világbajnokság, Katar, 2. forduló, G csoport

Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)

Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. Vezette: Mohamed Abdulla (egyesült arab emírségekbeli)

Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Anguissa (Gouet, 81.), Kunde (Ondoua, 67.), Hongla (Aboubakar, 55.) – Mbeumo (N'Koudou, 81.), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog, 67.)

Szövetségi kapitány: Rigobert Song.

Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics (Babics, 78.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – A. Zsivkovics (Radonjics, 78.), Lukics, Ne. Makszimovics, Kosztics (Djuricsics, 90+2.) – Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics (Grujics, 78.) – A. Mitrovics

Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.

Gólok: Castelletto (29.), Aboubakar (63.), Choupo-Moting (66.), ill. Pavlovics (45+1.), Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.).

 

Jobban kezdte a meccset Szerbia, az első fordulóban a braziloktól elszenvedett 2–0-ás vereséget kellett "kiegyenesíteniük" Milinkovics-Szavicséknak. Kamerunnak is nagyon kellett volna a három pont, hiszen az afrikaiak Svájctól kaptak ki az előző körben.

 

Az első komoly helyzet Mitrovics előtt adódott: a jobb kapufára bombázott cimbalomszögből, de nagy helyzetben. A Fulham gólfelelőse a 18. percben is gólt lőhetett volna, miután a kameruni hátvéd hibázott hatalmasat, de a szerb támadó hiába szerezte meg a labdát a kapu előterében, 9 méterről sikerült mellé durrantania. Ő maga sem hitte el, mi sem, a kameruniak és a nézők sem.

 

A 20. percben Kamerun is megmutatta, hogy nyerni szeretne. Kunde betört a szerbiai boxba, majd életerős lövést eresztett meg, de a szerb kapus szögletre tolta a labdát.

 

A meccsbe kissé belefeledkező szerbek a 29. percben kaptak egy gólt: egy szöglet után az egyik kameruni játékos megcsúsztatta a labdát, érkezett Castellettó a hosszún, és közelről gólt lőtt, 1–0.

 

Szerbia próbálta magát összeszedni, a félidő végére sikerült. A hosszabbítás 1. percében Tadics végezhetett el a kameruni térfélen, a kapuval szemben szabadrúgást. Középre ívelt, hajszál pontosan Pavlovics fejére, aki gyönyörűen fejelt a hosszú alsó sarokba, 1–1, rajzolni sem lehetett volna szebben.

 

Két perccel később vezetett Szerbia: Szergej Milinkovics-Szavics egy rossz felszabadítást lőtt vissza szépen a bal alsó sarokba, 1–2.

 

A szünet után sem tudott mit kezdeni a szerbekkel Kamerun. A Szerbek Barcelonát játszottak, a tizenhatoson belül a végletekig kijátszották, Mitrovicsnak néhány méterről kellett csak a kapuba passzolni, demoralizáló gól volt, 1–3.

 

A szerb játékosok már azt hihették, hogy megvan a meccs, Kamerun összetört. Tíz percig tartott, míg az afrikaiak talpra álltak: a 64. percben Aboubakar ugrott ki a leshatáron, kicselezte a védőt, majd a szerb kapus fölött a hálóba emelt, 2–3.

 

A középkezdés után a szerbek gyorsan elvesztették a labdát, Aboubakar megint kijátszotta a lescsapdát, kapta is a labdát, a jobb oldalról középre adta, ahol érkezett Choupo-Moting. A Bayern München csatára közelről könnyen lőtt a hálóba. A második hatalmas védelmi hiba volt ez a szerbeknél, 3–3.

 

A 89. percben megnyerhette volna a meccset Szerbia. Tadics tisztán passzolt Mitrovicsnak, a szerb csatár viszont 12 méterről nem találta el a kaput, maradta a 3–3.

 

Ha Brazília megveri Svájcot, akkor a 3. fordulóban Szerbia Svájccal játszhat a továbbjutásért. A szerbeknek nyerniük kell azt a meccset, feltéve, hogy Kamerun kikap a braziloktól a zárófordulóban.

 

A G csoport állása:

 

  1. Brazília 3 pont
  2. Svájc 3 pont
  3. Kamerun 1 pont
  4. Szerbia 1 pont

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind