Hát ez meg mi?! Szijjártó Péter elismerte, hogy az oltásellenes ellenzék nem is oltásellenes?

Na ne máááááár!!!

2021. május 09. 16:33

Hát ez meg mi?! Szijjártó Péter elismerte, hogy az oltásellenes ellenzék nem is oltásellenes?

Hónapok óta az a kormányzat első számú kommunikációs fegyvere az ellenzékkel szemben, hogy az ellenzéki/baloldali képviselők oltásellenesek, az oltások felvétele ellen kampányolnak, elbizonytalanítják az embereket, ami mérhetetlen felelőtlenség, hiszen életek múlnak rajta.

A valóság ezzel szemben persze valami egészen más:

Magyarországon a járvány kitörése óta egyetlen komolyan vehető politikai párt egyetlen képviselője sem volt deklaráltan oltásellenes, az ellenzék bizonyos szereplői valójában a keleti (orosz és kínai) vakcinákkal szemben fogalmaztak meg aggályokat.

Leginkább azzal kapcsolatosan, hogy azokról keveset lehetett tudni, hiányos volt a dokumentációjuk, és aggályos volt, hogy a magyar kormány úgy vásárolt belőlük, és úgy kezdte el használni, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (az EU vonatkozó hatósága) még nem hagyta őket jóvá, szemben több, úgynevezett nyugati vakcinával.

A kormány szerint ugyanakkor a keleti vakcinákra szükség van, mert a nyugatiak lassan jönnek és kevés jön belőlük, legalábbis ez volt a helyzet az év elején, szóval a hatásos járványkezeléshez elengedhetetlen, hogy ne csak az uniós (brüsszeli) központi beszerzésből kapjunk oltóanyagot, hanem vegyünk magunknak máshonnan is. Például Kínából és Oroszországból, attól a két keleti nagyhatalomtól, akikhez Orbán Viktor és a magyar kormányzat egyébként is látványosan dörgölőzik már hosszú évek óta. A jóváhagyás kérdését pedig a kormány lerendezte azzal, hogy a megfelelő magyarországi szervek bevizsgálták ezeket a vakcinákat (Szputnyik, Sinopharm), úgyhogy jók azok, nem kell pánikot kelteni!

Joggal vetődhetett fel bárkiben, hogy mi a baja az ellenzéknek a kínai vakcinákkal, ha a magyar hatóságok úgyis megvizsgálták ezeket, és rámondták az áment.

Erre a rövid válasz nagyjából az, hogy az ellenzéknek az volt a baja, hogy ma Magyarországon nem nagyon képzelhető el olyan állami szerv, ami a kormánypártoktól, a kormányzattól, vagy magától a miniszterelnöktől függetlenül működne.

Az állami szervek, így a vakcinákat vizsgálók is úgy táncolnak, ahogy a kormány és Orbán Viktor fütyül, mondja az ellenzék, vagyis ha Orbán Viktor érdeke az, hogy a Kínából és Oroszországból vásárolt vakcinákat biztonságosnak minősítsék, akkor azokat annak fogják minősíteni.

Ezért vetette fel több ellenzéki politikus is, hogy a magyar kormánytól független szakértőknek kellene megvizsgálniuk és engedélyezniük a keleti oltóanyagokat (is), tehát például pont az Európai Gyógyszerügynökségnek.

Végül aztán ebből lett az, ami az elmúlt hónapokban teljes hangerővel dübörgött a magyar közéletben: a komplett kormányzati kommunikáció, a kormány- és pártsajtó reggeltől estig azt hangoztatta, hangoztatja, hogy

az ellenzéki pártok oltásellenesek, nem kínaivakcina- vagy oroszvakcina-ellenesek, hanem en bloc az oltások ellen vannak, ezzel pedig emberéleteket kockáztatnak, hiszen akiket befolyásolni tudnak, az életveszélybe kerül. Az egész mögött pedig a régi-új főellenség, a Soros György szerepét mostanában a kormánypropagandában újra átvevő Gyurcsány Ferenc áll, aki természetesen az Ördög maga.

Mindezek ismeretében viszont valami egészen furcsa dolog történt szombaton: jött 1 millió 200 ezer adag Sinopharm-vakcina Kínából, amit Szijjártó Péter külügyminiszter és hivatásos vakcinafürkész a Facebook-oldalán jelentett be, egy olyan videóval, aminek az első tíz másodperce úgy hangzik, hogyaszongya:

Na, most ezek után igazodjon ki a kormányzat kommunikációján az ember!

Háthiszen éppen most mondta el a legnagyobb vakcinabeszerző, Orbán Viktor egyik legfontosabb embere, hogy senki sem vitatja, hogy az oltás az egyetlen megoldás a járványra! De ha senki sem vitatja, akkor ez azt jelenti, hogy most már az ellenzék sem vitatja?!

Vagy még vitatják, csak ők már annyira alávalók, hogy róluk már tudomást sem kell venni? Esetleg gondolt egyet a kormányzat és elengedte az elmúlt hetek óriási méretűre pumpált vesszőparipáját?

Vagy simán csak elszólta magát a hajnalban még kicsit dekoncentrált Szijjas?

Akárhogy is van, bízzunk benne, hogy ez azt jelenti, hogy most már valami új irányt vesz a kormányzat és a komplett NER-média, mert ez az oltásellenes sztori annyira unalmas és lerágott csont volt már, hogy az sem tudta komolyan venni, aki esetleg még az elején hajlamos lett volna rá!

Kíváncsian várom, mi lesz a következő lózung, ami hetekre-hónapokra beakad a fiúknak ezek után!

Szijjártó Péter teljes Facebook-videóját itt lehet megnézni:

kmn