Hasznos kiegészítők szabadtéri sportoláshoz

Napjainkban egyre többet dolgozunk irodából vagy otthonról és hosszú órákat töltünk a számítógép előtt ülve. A mozgásszegény életmód hosszú távon nem tesz jót az egészségünknek. Jó hír, hogy a szabadtéri sportolási lehetőségek szinte végtelenek, és ehhez az okostelefonok is segítenek. SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2022. március 14. 07:51

Hasznos kiegészítők szabadtéri
sportoláshoz

Nem kell otthon hagyni a digitális eszközeinket, sőt, kifejezetten előnyünkre válhat a használata mozgás közben is. Ebben a bejegyzésben összeszedtük, hogy az alapvető tudnivalók mellett milyen hasznos kiegészítőkkel motiválhatjuk magunkat az aktív életmód eléréséhez.

 

A szabadtéri sportolás előnyei

Nem vonz a konditerem, de szeretnél fitt maradni? A szabadtéri sportok számtalan előnnyel bírnak. Növelhetjük az állóképességet, a szervezetünk megkaphatja a szükséges D-vitamin-pótlást, nem utolsósorban pedig közérzetünkre is pozitív hatást gyakorol. Legyen szó futásról, túrázásról, kerékpározásról vagy egyéb szabadtéri sportról, akár a munkahelyi produktivitásunkat is növelhetjük azáltal, hogy aktív életmódot folytatunk. Persze, sok kérdés felmerül, mielőtt az ember belevág: milyen felszerelésekre lesz szükség, hova rakjuk közben az okostelefont és hogyan mérhetjük az eredményeinket?

 

Alapvető sportfelszerelések és kiegészítők

Mielőtt belevágunk a sportolásba, érdemes tervet készíteni, mikor és hogyan fogjuk csinálni. Gyakori ugyanis, hogy az első napok lendülete után elvész a motiváció. Ahhoz, hogy fenntartsuk a kedvet és hosszú távon tudjuk csinálni, szükség van rá, hogy tudjuk, hova akarunk eljutni. Egyes kiegészítőkkel pedig még inkább motiválhatjuk magunkat, hogy tartsuk magunkat a kitűzött célokhoz. Egy jól összerakott playlist és egy kényelmes, vezeték nélküli fülhallgató például nagyon hasznos tud lenni hosszú távú futáshoz.

 

Sportruházat

A sportruházat az alapja mindennek. Ha nem a megfelelő cipőben futunk vagy túrázunk, akár kisebb-nagyobb sérüléseket is összeszedhetünk. A különböző szabadtéri sportokhoz pedig külön-külön is megtalálhatjuk a szükséges felszereléseket, eszközöket. Készüljünk fel az időjárás viszontagságaira is, hideg és meleg időkre egyaránt.

 

(fotók: Pixabay)

 

Víz és folyadék

A hidratálás szinte szó szerint életmentő is lehet. Ha hosszabb időre megyünk el futni, túrázni legyen nálunk kulacs és végig figyeljünk rá, hogy eleget igyunk. Ilyenkor alapesetben is nagyobb terhelésnek vagyunk kitéve, így szükséges az energiapótlás. Főként a nagy melegben válhat veszélyessé, ha nem figyelünk erre az egyszerű, mégis nagyon fontos szempontra. Ha megunnánk a vizet, akár különböző sportitalokat is magunkkal vihetünk.

 

Digitális eszközök és kiegészítők

A 21. században egyre több módon segítik az okoseszközök a szabadtéri sportolást is. Amellett, hogy nyomon követhetjük egészségügyi állapotunkat, egyéb hasznos kiegészítőket is találhatunk. Egyes applikációk segítenek mérni a teljesítményünket, így akár versenyezhetünk is ismerőseinkkel. Célokat tűzhetünk ki és láthatjuk, hogyan fejlődik a teljesítőképességünk. Természetesen felmerülnek bizonyos kérdések: mégis hová tegyük az okostelefont mozgás közben? Hogyan használjuk ki a digitális eszközökben rejlő lehetőségeket? Mit tegyünk, hogy ne merüljön le az okostelefon?

 

Sportolás közben könnyen leeshet az okostelefon, ami komoly károkat okozhat, ezért fontos a biztonságos telefontok használata. A külső megjelenésre pedig szintén adhatunk, hiszen többféle dizájn közül lehet választani a telefontokokat illetően is. Gondoltad volna, hogy létezik környezetbarát öko bőr-, ütésálló és gravírozott fém-, fa- vagy exkluzív, maximális védelmet nyújtó speciális telefontok? Az utóbbiakkal garantálhatod az okostelefon épségét és nem kell aggódnod akkor sem, ha a kelleténél kissé nagyobb ütés éri a készüléket.

 

(fotó: etou.hu)

 

Egy külső akkumulátor, avagy powerbank szintén sok kellemetlenségtől megmenthet minket. Amellett, hogy feltölthetjük vele az okostelefont, jól jön az egyéb eszközökhöz, például italhűtőkhöz is. Választáskor vegyük figyelembe az akkumulátor kapacitását, méretét, árát és az elérhető extrákat is. Manapság széles a powerbank kínálat, ezért több minőségi gyártó termékeire is szert tehetünk. A Baseus, a Spigen és a Puridea egyaránt gyárt hordozható akkukat, de túrásához például kiváló alternatíva a napelemes powerbank is.

 

Vásárlás gyorsan, megbízható helyről

Az Etuo.hu hazánk egyik vezető okostelefon kiegészítőket áruló online szakáruháza, ahol szinte bármilyen szabadtéri sporthoz beszerezhetők a legfontosabb digitális kellékek. Több ezer telefontok, minőségi tartozékok, vezeték nélküli fül- és fejhallgató, illetve powerbank is kapható. Kizárólag ellenőrzött termékek, garanciával, jó ár-érték arányban. Kérdés esetén csak vedd fel a kapcsolatot online ügyfélszolgálatunkkal és szívesen segítünk!

(X)

Címlapon

mutasd mind