Háromszázötven rászoruló szegedi gyereknek csomagoltak ajándékot a városháza pincéjében

A rászoruló szegedi gyerekeknek huszonkilenc éve gondoskodik karácsonyi meglepetésről az önkormányzat és több civilszervezet, intézmény.
Rafai Gábor

2021. december 13. 13:02

Háromszázötven rászoruló szegedi gyereknek csomagoltak ajándékot a városháza pincéjében

Önkéntesek csomagoltak hétfőn délelőtt ajándékokat azoknak a szegedi gyereknek, akiknek egyébként szerény lenne az idei karácsonya. Idén 350 meglepetéscsomag készült.

 

Az esemény ötletgazdája, Rácz Dezső, a Tatradol Travel Utazási Iroda vezetője elmondta, közel három évtizeddel ezelőtt az ötletével azt szerette volna elérni, hogy a rászoruló gyerekek is kapjanak ajándékot karácsonyra, ráadásul a város egyik legszebb épületében, a városháza dísztermében vehessék azt át.

 

A városházi ünnepség és csomagátadó idén sajnos a járványveszély miatt elmarad, de a szervezők és adományozók nem szerettek volna lemondani arról, hogy meglepetést szerezzenek háromszázötven szegedi gyermeknek, akiknek napokon belül eljuttatják a meglepetéssel teli csomagokat.

 

Az akciót idén is civilszervezetekkel, önkormányzati intézményekkel, cégekkel összefogva szervezte meg a szegedi önkormányzat, amelyben részt vesz  

 

  • a Vöröskereszt megyei szervezete,
  • a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány,
  • a Tatradol Travel Utazási Iroda,
  • a Petőfi Sándor Művelődési Ház(Kiskundorozsma),
  • a Szent-Györgyi Albert Agóra és
  • a Belvárosi Mozi.

 

 

Az ajándékcsomagokban gyümölcsöt, csokoládét, szaloncukrot, könyvet, üdítőt, játékokat, valamint tanszereket és játszóházi belépőt is találhatnak a gyerekek.

 

– Az idén huszonkét szegedi általános iskolába szállítjuk ki a csomagokat, ahol az intézmények képviselői átveszik azokat, majd eljuttatják a pedagógusok által előzetesen kiválasztott gyermekeknek – mondta a szeretetakció egyik szervezője, Antal Anikó.