Háromszáz új kötetet kínálnak a holnap kezdődő könyvünnepen

Meg szeretné venni az összes kötetet, ami megjelenik az Ünnepi Könyvhétre? Áldozna rá 960 ezer forintot? Holnap startol az idei könyvünnep.

2018. június 06. 12:58

Háromszáz új kötetet kínálnak a holnap kezdődő könyvünnepen

A könyvhét hivatalos szegedi megnyitóját június 7-én délután fél 5-kor rendezik a Dugonics téren, amelyen Boldizsár Ildikó író, mesekutató szól majd az olvasókhoz, a város nevében pedig Solymos László alpolgármester mond köszöntőt, ekkor adják át az Év könyve díjat, valamint az önkormányzat könyvkiadási támogatásait is.

Több mint háromszáz új kötet jelenik meg a holnap kezdődő 89. Ünnepi Könyvhétre – mondta el Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón.

Hozzáfűzte: az idei könyvhéten 76 magyarországi és 16 határon túli kiadó kínálata fog szerepelni.
Megtudhattuk azt is, ha valaki az összes újdonságot meg szeretné vásárolni, 960 ezer forintot kellene a Dugonics téren, vagy a könyvesboltokban hagynia.

Az új könyvek átlagára mintegy 3100 forint, a legdrágább új kiadványt 8300, a legolcsóbbat 1400 forintért lehet megvásárolni - hangsúlyozta Gál Ildikó.

A MKKE elnöke az idei kínálatból többek között a 25 éves Fedél nélkül folyóirat új szerzői antológiáját, Az elmúlásunk hamutartója című kiadványt, Götz Eszter Zalaváry Lajos építészről írott monográfiáját, valamint Péntek Orsolya a magyar fotó 150 évét bemutató albumát emelte ki.

Gál Ildikó szerint a Könyvhét kínálatából látszódik, hogy újra divatos műfaj lett a vers, míg a gyerekkönyvek népszerűsége is töretlen.

Péterfy Gergely, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése igazgatója kiemelte:

az új kötetek között 59 verses- és 71 prózakötet, 25 esszégyűjtemény, 22 irodalomtudományi, 21 történelmi munka, 11 szociológiai és filozófiai munka, nyolc művészeti album, 52 gyerek- és ifjúsági könyv, valamint négy antológia van.

Új kötettel jelentkezett mások mellett Marno János, Háy János, Tornai József, Térey János, Takács Zsuzsa, Rakovszky Zsuzsa, Döbrentei Kornél, Végh Attila, Bán Zsófia, Bartók Imre, Kontra Ferenc, Garaczi László, Kálmán Gábor, Szörényi László, Gergely Ágnes, Krusovszky Dénes, Szilasi László, Darvasi László, Tolnai Ottó, Alexa Károly, Heller Ágnes és Mezey Katalin is.

Képünk illusztráció, egy korábbi könyvhéten készült.

 

Címlapon

mutasd mind