Háromszáz informatikai munkahelyet hoz létre az Aldi Magyarországon

Igen, az Aldi. Az áruházlánc.
Kovács M. Norbert

2022. május 24. 15:00

Háromszáz informatikai munkahelyet hoz létre az Aldi Magyarországon

Megduplázza létszámát Magyarországon az Aldi informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az Aldi International IT Services Kft. (AIIS), a vállalat 300 olyan informatikai munkahelyet hoz létre, amik jó része otthonról is ellátható feladatokból áll – közölte az Aldi kedden.

 

Az Aldi Magyarországnak az európai üzlethálózat informatikai támogatását nyújtó részlege, az Aldi International IT Services Kft. negyedik éve működik önálló cégben. Több mint 4000 európai Aldi-üzlet mellett 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerét is gondozza teljeskörűen, 8 országban több mint 29 ezer felhasználó IT-támogatásáért felelős. A vállalat szakemberei a magyar mellett német, angol, olasz, szlovén és francia nyelvterületű országoknak nyújtanak informatikai jellegű támogatást, szolgáltatást.

 

Az Aldi Süd cégcsoporttól érkező, növekvő számú feladat magas színvonalú ellátása érdekében a kft. folyamatosan növekszik, 2021-ben már 75 százalékkal bővítette munkatársai számát 2020-hoz képest. Az idei év végére pedig Aldi International IT Services Kft. több mint kétszeresére növeli magyarországi létszámát, 300-ról mintegy 650-re – írja a cég közleménye.

 

A most létrejövő új munkahelyek jó része otthonról ellátható, elsősorban több idegen nyelven nyújtott informatikai ügyfélszolgálati feladatkör, így az ország bármely településéről lehet pályázni – jelezték a közleményben.

 

A több nyelv ismeretét igénylő IT-ügyfélszolgálati pozíciók mellett üzleti területeken, egyebek között IT, people management, projekt management, mérnöki, fejlesztői, logisztikai és beszerzési területen keres a vállalat munkatársakat.

 

Nyilvános cégadatok szerint az Aldi International IT Services Kft. 2020-ban 2,1 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 1,5 milliárd forinttal szemben, adózott eredménye 2020-ban 75 millió forintot tett ki a 2019. évi 65 millió forint után.