Hárommilliárd forint értékű ingatlanvagyon tulajdonosa Rogán Antal kabinetfőnökének családja

Szépen gyarapodott a Nagy család vagyona az elmúlt két évben.
Kékes Viktória

2022. február 15. 12:42

Hárommilliárd forint értékű ingatlanvagyon tulajdonosa Rogán Antal kabinetfőnökének családja

A 24.hu nyomán múlt héten írtuk meg, hogy Nagy Ádám édesapja egy - papíron veszteséges - cégén keresztül megvásárolt egy háromszintes, úszómedencés budai villát. A lap most kiderítette, hogy Nagy András nem sokkal később megvásárolta a szomszédos telket is. 

 

Az eladó Sélley Zoltán, a Belváros jegyzője, akit még Rogán Antal belvárosi polgármestersége idején nevezték ki a posztra. Sélley Nagy Ádámmal is közvetlen munkakapcsolatban állt, hiszen a Schadl-botrányba belekeveredett Nagy a propagandaminiszter személyi titkáraként szintén az önkormányzatnál kezdte karrierjét. A 24.hu megkereste Sélley Zoltánt, aki nem árulta el a telek vételárát, annyit azonban elmondott, hogy személyesen Nagy András kereste meg az ajánlattal, a megállapodás pedig írásban jött létre.

 

Nagy Ádám édesapja a propagandaminiszter előző otthonának és balatonlellei nyaralójának is tulajdonosa, valamint egy háromszintes, úszómedencés mártonhegyi házat is birtokol az egyik cégén keresztül. Az egyelőre rejtély Nagy Andrásnak miből futotta ilyen impozáns ingatlanvagyonra, cégei bevételei ugyanis nem termeltek elegendő pénzt ilyen komoly befektetésekre.

 

A 24.hu becslése szerint a luxusvilla melletti telek megszerzésével már a hárommilliárd forinthoz közelíthet azoknak az ingatlanoknak az összértéke, melyek az elmúlt két évben kerültek Rogán Antal kabinetfőnökének édesapjához és cégéhez.