Háromezer tő egynyári virágot osztottak ki a Kodály téren: a kilencedik emeleti erkélyre és az előkertbe is jutott belőlük

Az Északi városrészben lakók között Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Molnár Zoltán, a városrészt önkormányzati képviselője adta át a virágokat. Hatalmas volt az érdeklődés, a Kodály téren hosszú sorokban kétszázötvenen-háromszázan várakoztak már fél órával az esemény kezdete előtt.
Rafai Gábor

2022. március 24. 18:30

Háromezer tő
egynyári virágot osztottak ki a Kodály téren: a kilencedik emeleti erkélyre és
az előkertbe is jutott belőlük

– Korán jöttem én is, így volt időm találkozni és beszélgetni a választókkal. Kisebb utcafórum is volt egyben a mai virágosztás, többen megkerestek különféle problémákkal, amiken igyekszem segíteni – mondta Szabó Sándor, majd maga is beállt virágot osztani.

 

Molnár Zoltántól, a városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, 

 

összesen háromezer tő egynyári virágot osztottak ki csütörtök délután. Volt közöttük petúnia, begónia, mézvirág, büdöske, díszcsalán és paprikavirág. Fejenként egy tucatot vihetett haza az, aki végig várta a hosszú sort.

 

 

– Két erkélyem is van, mindkettőre ültetek ötöt-ötöt és még a ház előtti előkertbe is jut – mondta Tóth Mária, aki a közeli panelház második emeletén lakik. – Nekem még az ősszel kapott árvácskáim is megvannak, ott virágoznak a kilencediken az erkélyládákban. Most fogom őket kicserélni egynyáriakra – mondta Vozár Pálné.

 

Szegeden a következő egy hétben 34 helyszínen összesen százezer tő egynyári virágot osztanak ki a városrészek önkormányzati képviselői.