Háromezer eurójába kerül Szegednek, hogy előkészítsék a Horgosig nyúló kerékpárutat

Uniós pályázaton nyert egy szegedi részvételű tervezési projekt: ezzel ágyaznak meg a Szentmihályon Röszkén át Horgosig tartó kerékpárútnak.

2020. július 13. 18:50

Háromezer eurójába kerül Szegednek, hogy előkészítsék a Horgosig nyúló kerékpárutat

A magyar–szerb határmenti együttműködés 2014–20-as időszakában a harmadik pályázati felhívásra tavaly szeptember 30-áig kellett a pályázatokat benyújtani.

– Röszke polgármesterével, Borbásné Márki Mártával többször egyeztettünk az elmúlt években, hogyan lehetne előrelépni a két település közötti kerékpárút építése érdekében és a Szerbia felé haladó kerékpárút kettős haszonnal is kecsegtet:

  • segítheti a kerékpáros turizmust Szerbia felé, és
  • megkönnyíti a röszkeiek bejárását Szegedre

– mondta Nagy Sándor.

Itt ér véget Szentmihályon a kerékpárút – egyelőre (fotók: Iványi Aurél)

A városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, a mostani pályázat a terveztetést teszi lehetővé, a magyar oldalon 95 százalékos támogatással.

– A közgyűlés által jóváhagyott Szegedre eső rész 60 ezer euró, amelynek így az öt százalékát, azaz 3000 eurót kell biztosítani a városnak – közölte Nagy Sándor

Mivel a kerékpárút korábban Szentmihályig kiépült, ezért Szeged város feladata ettől a településrésztől a Röszkéig terjedő szakasz tervezésében részt venni. A tervezés után a megvalósításra várhatóan újabb pályázatot kell majd beadni.

Címlapon

mutasd mind