Háromezer családnak gyűjt tanszereket Szegeden a Momentum

Országos akció részeként gyűjt tanszereket a Momentum szegedi szervezete a rászoruló családoknak. Hétfő után szerdán is várták az adományokat, ezúttal a Dugonics téren.
Bod Péter

2022. augusztus 17. 18:41

Háromezer családnak gyűjt tanszereket Szegeden a Momentum

Minden segíteni akarót és adományozót vár a Momentum szegedi szervezete, mert a kibontakozó gazdasági és szociális válságban még inkább szükség lehet a rászorulók segítésére – mondta el a Szeged.hu-nak Halász Noémi, a szervezet helyi alelnöke.

 

Felméréseik szerint közel háromezer szegedi család szorulhat rá a segítségre, tekintve, hogy az iskolakezdés nagy terhet ró a családokra. Kedden megjelent cikkünkben arról írtunk, hogy egy diák beiskolázása költsége elérheti a 60-75 ezer forintot.

 

A gyűjtés jövő hét keddig tart, és az összegyűlt adományokat a jövő hét végén adják át két helyi szervezetnek, a Fatima Háznak és az Egyedülálló Szülők Klubja Szegednek – tudtuk meg Halász Noémitől. Hozzátette: mindkét szervezet nagy gyakorlattal rendelkezik az adományok célba juttatásában. 

 

 

Mindent várnak a gyűjtés során, ami taneszköz. Nem kizárólag új dolgokat, hanem jó állapotban lévő használtakat is, beleértve az iskolatáskákat és tolltartókat. Mellette mindent, ami szükségtelenné vált másoknál a tanszercsomagból, és ilyen módon nélkülözni tudják.

 

Jövő héten még két gyűjtési napot tartanak, hétfőn és kedden. Az előbbi helyszíne ismét a Dugonics tér Nagyáruház felőli oldala lesz, másnap pedig a Kárász utcára várják az adakozókat.

 

A kialakult rossz gazdasági helyzet érződik a mostani akció során is. Kevesebben és kevesebbet tudnak adni az ember. Ezért különösen fontos lenne, hogy akinek ez módjában áll, most megtegye.