Három szegedi helyszínen épül kisméretű focipálya

A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága szerdai ülésén elfogadta azt az előterjesztést, mely szerint egy tápéi helyszínen, valamint egy dorozsmai és egy rókusi óvodában speciális focipályák épülhetnek.

2019. augusztus 28. 14:03

Három szegedi helyszínen épül kisméretű focipálya

A Magyar Labdarúgó Szövetség grund pályaépítési programja lehetővé teszi, hogy olyan intézményekben, melyek adottságai ezt lehetővé teszik, kisméretű focipályát építsenek a szövetség anyagi támogatásával. A cél 37x18 méteres műfüves pályák építése, melyre a költségek 70 százalékát biztosítja a labdarúgó szövetség, amit a város 30 százalék önerővel egészítene ki. Az önkormányzat feladata a terep előkészítése, amire mintegy 15 millió forintot szánnak. A sportszövetségnek ugyanakkor be kell fizetni 18 millió forintot, ami az önrészt képezi.   

Szeged már korábban csatlakozott a programhoz, ám a kijelölt négy intézménynél a terepszemle alkalmával kiderült, hogy túl kicsi a rendelkezésre álló terület, illetve fákat kéne kivágni. Ezért az önkormányzat újra felmérte a lehetőségeket, és három olyan helyszínt talált, melyekben adottak a feltételek a megfelelő méretű pályák megépítéséhez. Ezek a kiskundorozsmai Jerney Utcai Óvoda, a rókusi Petresi Utcai Óvoda, valamint a tápéi Körös soron lévő terület.

Az önkormányzat a beruházásokról szóló együttműködési megállapodást az előterjesztés elfogadásával jóváhagyta. Szentgyörgyi Pál alpolgármester tájékoztatása szerint a munkálatok már szeptember folyamán megindulhatnak. Az elkészült pályák az önkormányzati intézmények kezelésében lesznek, így a karbantartás is városi feladat lesz. A különleges pályákon rengeteg gyerek sportolhat majd, és elképzelhető, hogy a következő pályázati ciklusban újabb pályák megépítésére kerülhet sor.