Három népszerű előadóval indul a Pedagógia esték tavaszi sorozata

Nyáry Krisztián író előadása nyitja a Mentor(h)áló Pedagógia esték tavaszi rendezvénysorozatát február 13-án az IH Rendezvényközpontban, de eljön Magyarország legnépszerűbb mesekutatója és meseterapeutája, valamint első alkalommal lesz az esték vendége Belső Nóra pszichiáter, aki életünk hullámvölgyeiben próbál útbaigazítást adni.
Rafai Gábor

2023. január 06. 15:42

Három népszerű
előadóval indul a Pedagógia esték tavaszi sorozata

A tavaszi előadássorozat első három vendége már ismert, sőt, aki biztosan ott szeretne lenni, az online már a jegyét is megválthatja a február 13-án kezdődő tavaszi sorozat első három előadására.

 

Egy visszatérő és népszerű vendég, Nyáry Krisztán nyitja a sort. 

 

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Nyáry Krisztián legújabb könyvét az elsők között a Mentor(h)áló vendégeként mutatja be. Így lesz ez most is. 

 

Legújabb előadásának címe: Kire tartozik, hogy szerettek ők?

 

„Kell-e ismernünk az írók életrajzát ahhoz, hogy értelmezni tudjuk a műveiket? Van-e bármi közünk íróink magánéletéhez? És ha igen, hol a határ a vájkálás és az ismeretszerzés között?” 

 

– teszi fel a kérdést a Nyári Krisztán.

 

Február 28-án, kedden este először lesz a Pedagógia esték vendége Belső Nóra pszichiáter, aki újabb izgalmas, sokakat érintő és érdeklő témát, az életciklusok, élethelyzetek lelki életre gyakorolt hatásait igyekszik körbejárni.

 

Belső Nóra érdeklődése és munkája középpontjában a hangulat- és szorongásos zavarok állnak: úgy gondolja, a pszichiátriai kezelés nemcsak a betegségek hatékony biológiai gyógyításából áll, hanem része az ismeretterjesztés és az életszemlélet tudatos átformálása is.

 

Az Életünk hullámvölgyei – okok és megoldások című előadásában többek között beszél majd arról is, mitől függ, hogy egyesek jól, mások igen rosszul viselik a negatív történéseket, miben áll a mentális sérülékenység és hogyan küzdhetünk ellene?

 

A tavaszi előadássorozat már ismert harmadik előadója Magyarország legnépszerűbb mesekutatója, meseírója és meseterapeutája, Boldizsár Ildikó március 13-án lesz ismét a Mentor(h)áló vendége.

 

Most egy vadonatúj előadással érkezik az IH Rendezvényközpont színpadára, és ez alkalommal is mesés utazásra invitál.

 

Előadásának címe: „Hogyan segítsek én terajtad?” Segítő módszerek a mesékben.

 

Minden mesében eljön az a pillanat, amikor a hős bajba kerül. Ahány mese, annyiféle probléma mutatkozik a történetek hátterében. Az előadásból kiderül, hogy milyen sokféle segítő siet a bajba jutott hősök megsegítésére, más-más módszert alkalmazva. Mert ahogy nincs két egyforma hős, ugyanúgy nincs két egyforma segítő sem.