Három gyermekprogramot is szervez hétvégére az Agóra: lesz medvetúra és farsangi ringató foglalkozás is

A rezsiválság miatt március 3-ig – a többi szegedi kulturális intézményhez hasonlóan – a Szent-Györgyi Albert Agóra is zárva tart. A hétvégére azonban három külső helyszínre is szerveznek programokat szegedi családoknak.
Rafai Gábor

2023. február 03. 13:44

Három gyermekprogramot
is szervez hétvégére az Agóra: lesz medvetúra és farsangi ringató foglalkozás is

Az Alsóvárosi Kultúrházban szombaton farsangi ringató foglalkozást tartanak. Délelőtt 9 órától arcfestéssel és a Gyantár Zenekarral várják az érdeklődőket, majd Teddy Mackó kórháza is bemutatkozik a gyerekeknek és szüleiknek.

 

Ugyancsak szombaton, de már fél 10-től egy hangulatos medvetúrára várják az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a Mátyás téren, ahol medvés feladatokat kell megoldani az egyes állomásokon. 

 

Lesznek kézműves foglalkozások: medve fejdíszt, medvés nyakláncot, medvés kincstartót készíthetnek a résztvevők. Teddy Mackó kórháza szegedi orvostanhallgatók vezetésével várja a gyerekeket. Fél 12-től pedig a Gyantár zenekar zenél majd az Alsóvárosi Kultúrházban.

 

A Millenniumi Kávéházban szombaton 10 órától Sidló Kitti kézműves napra vár kicsiket és nagyokat, akik délelőtt megismerkedhetnek a gyékény megmunkálás alapjaival, többek között kipróbálhatják a hagyományos gyékényszövést is.

 

Mindhárom programra a helyszínen lehet jegyet váltani.