Három és fél milliárd forint értékben fejleszt a Goodwill Pharma Szegeden

Elképesztő ütemben fejlődik a szegedi gyógyszer- és étrendkiegészítő-gyártó vállalkozás.
Cservenák Zoltán

2022. november 02. 17:31

Három és fél milliárd forint értékben fejleszt a Goodwill Pharma Szegeden

Jójárt Ferenc, a vállalat tulajdonosa azt közölte, a fejlesztést három szegedi helyszínen hajtják végre.

 

Bővítik nagykereskedelmi raktárukat, átalakítanak egy négyszintes irodaházat (képünkön), ide költözik a cég központja. A jelenlegi központot multifunkciós épületté alakítják, helyet kap benne egy folyékony formulákat gyártó üzem, egy minőségellenőrző laboratórium és egy gyártó részleg, ahol a gyógynövényes készítményeket gyártják majd.

 

A beruházás részeként beszereztek a gyártási kapacitás növelésére alkalmas tablettakészítő gépet, amivel a jelenlegi közel 100 termékük gyártását a duplájára tudják emelni. Egyebek mellett minőségbiztosítási laboratóriumi mérőműszereket is vásároltak.

Évek óta folyamatosan fejlődik a Goodwill Pharma (fotók: Goodwill Pharma Facebook-oldala)

 

A szegedi vállalkozás a beruházásához 1 milliárd 766 millió forint feltételesen visszatérítendő uniós támogatáshoz jutott. A beruházás várhatóan 2024 végére készül el.

 

A Goodwill Pharma 1997 óta működik, a cég forgalmazza a Szent-Györgyi Albert nevével védjegyzett C-vitamint, emellett különféle gyógyszereket és étrend-kiegészítőket, valamint speciális gyógyászati célra szánt élelmiszereket fejleszt. A szegedi vállalkozásnak képviselete működik Szerbiában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Szlovákiában, Csehországban és Romániában.

 

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Goodwill Pharma nettó árbevétele 2020-ban 6,18 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 6,9 milliárd forint. Az exportértékesítés nettó árbevétele 2020-ban 265 millió forint, 2021-ben pedig 404 millió forintot ért el. Az adózott eredmény tavaly előtt 648 millió forint, tavaly 751 millió forint lett. A 2020-as üzleti évben a cég 45 dolgozót foglalkoztatott, 2021-ben már 57-et. (MTI)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind