Három éremmel zárták az ob-t a szegedi tollaslabdázók

Tartalékos kerettel is három érmet szerzett a tollaslabdázók pécsi országos bajnokságán a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE. Ebből a két bronz mellett egy lett arany, ezt a csapat rutinos tagja, Kereszti Zoltán nyerte férfi párosban.
Vass Imre

2022. február 15. 14:45

Három éremmel zárták az ob-t a szegedi tollaslabdázók

Több éremesélyes sportolója hiányában vett részt a tollaslabdázók országos bajnokságán a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE: a pécsi eseményen Könczöl Ádám és Piliszky András betegség, Bozsogi Mira sérülés, Sárosi Laura más irányú elfoglaltság miatt hiányzott.

 

Ennek ellenére is eredményes volt a szegedi klub, hiszen három éremmel zárta a legrangosabb hazai megmérettetést: a férfi párosoknál Kereszti Zoltán a debreceni Mester József oldalán állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Pápai Bálint egyéniben, a Pápai Bálint, Pápai Balázs duó férfi párosban nyert bronzérmet.

 

– Eredetileg klubtársammal, Könczöl Ádámmal indultam volna, ám sajnos megbetegedett, így az utolsó pillanatban váltanom kellett. Mester Józseffel 2020-ban már szereztünk bajnoki címet, így az ob előtt felkerestem, hogy induljunk ismét együtt. A sorsolás pillanatában látszott, hogy a legjobb négy közé bekerülhetünk, végül pedig mind a négy meccsünket megnyertük, így ismét bajnokok lettünk. Ennél csak akkor lett volna teljesebb a történet, ha a Pápai testvérek duója is bekerül a fináléba, akkor háromnegyed részben szegedi házidöntőt játszhattunk volna – értékelt Kereszti Zoltán.

 

A szegedi származású, a fővárosban élő sportolónak ez volt a negyedik aranya: 2020-ban férfi párosban és a szegedi csapat tagjaként, majd 2021-ben ismét a csapatbajnokságban állhatott a dobogó tetejére. Első bajnoki címét 32 évesen szerezte, azaz mondhatjuk, hogy későn érő típus.

 

– Inkább azt mondanám, hogy kitartó vagyok. 2006 óta indulok az országos bajnokságokon, mindig hittem benne, hogy egyszer nekem is kijön a lépés. A következő esélyem újra a csapatbajnokságban lesz, nem titok, hogy szeretnénk ismét címet védeni – meglátjuk, hogyan alakul – tette hozzá Kereszti Zoltán.

Címlapon

mutasd mind