Harmincezren látták a cowboyokról és indiánokról szóló kiállítást a Móra-múzeumban

December végéig még sokat emelkedhet ez a látogatószám.
Bod Péter

2022. október 26. 20:52

Harmincezren látták a cowboyokról és indiánokról szóló kiállítást a Móra-múzeumban

Egy tanár, Márkus Mariann volt a kiállítás harmincezredik látogatója, aki Balástyáról, az ottani Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskolából hozta el szerdán osztályát a múzeumba.

 

A történelmet tanító hölgy elmondta, osztályával éppen most tanulják Észak-Amerika történetét, amihez remekül kapcsolódik a múzeum mostani időszakos kiállítása, ezért is döntött úgy, hogy tanítványait elhozza Szegedre. Iskolai tanulmányaik kiegészítését is szolgálja a gyerekeknek a tárlat megtekintése. Az utazáshoz és a jegyvásárláshoz pályázati segítséget is igénybe vettek.

 

 

– A Móra Ferenc Múzeum kiváló intézmény, gyakran keresem fel családommal, és mint ebben az esetben a tanítványaimmal 

 

– fogalmazott Márkus Mariann. Elmondta, ő még ahhoz a nemzedékhez tartozik, aki indiános könyveket olvasott és indiános filmeket nézett. A most általános iskolásokról ez már nem mondható el.

 

A múzeumlátogatás előtt kedvcsinálónak részleteket néztek az iskolai órán a Farkasokkal táncoló című filmből és több Winnetou-filmből is – mondta el a tanárnő, akit a kis múzeumi ünnepségen Fogas Ottó igazgató és Medgyesi Konstantin igazgatóhelyettes köszöntött.

 

 

Mindben megfelel az elvárásainak a most elért harmincezres nézőszám – mondta Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója a négy hónapja megnyitott, A legendás vadnyugat – Cowboyok és indiánok című kiállításról. 

 

Az eddigi tapasztalatok szerint a szeptember és az október nem a legerősebb hónapok, így különösen figyelemre méltó, hogy négy hónap alatt harmincezren váltottak jegyet a tárlatra. A kiállítás látogatóinak fele Szegeden túli megyei településekről érkezik. A másik érdekesség – ahogyan ezt Fogas Ottótól hallhattuk –, hogy a megyehatáron kívülről érkezők 57 százaléka budapesti, ami az igazgató szerint azt jelzi, hogy a szegedi múzeumot a fővárosban jól ismerik.

Vélemények

mutasd mind