Harmincezer köbméter földet termelnek ki az új városi uszoda építkezésénél

A földmunkák kilencven százalékát elvégezték az Etelka sori uszoda építésénél, így a jövő héten ezzel a munkafázissal végezhetnek is a kivitelezők. A kedvező időjárásnak köszönhetően egyelőre tartják az ütemtervet az építők.

2018. október 10. 16:28

Központi forrásból idén négy, jövőre pedig tizenkét milliárd forint áll rendelkezésre a beruházás megvalósítására, biztosítva van az építkezés fedezete. Csanádi Zoltán, a városi beruházásokat koordináló Szeged Pólus Kft. igazgatója elmondta, hogy az ütemezésnek megfelelően haladnak a munkálatok. Elkezdték a dréncsövek lefektetését, amelyek elvezetik a talajvizet, így az alapozó munkák is rövidesen megindulhatnak.

Egy tanmedence, egy bemelegítő medence, egy nagymedence, valamint két úgynevezett lazító medence lesz a létesítményben. A medencék kialakításakor mintegy harmincezer köbméter földet termeltek ki, amit folyamatosan szállítanak el a teherautók. Amikor a legnagyobb lendülettel folyt a föld kitermelése, egy nagy teherautó platója három és fél perc alatt telt meg a rakománnyal.

Kattintsanak fönti képünkre, nézzék meg Iványi Aurél galréiáját!

Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget fog nyújtani. Közel 1200 főt befogadó lelátója lesz a létesítménynek, és az úszómedencék mellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak majd. A négyszintes létesítményhez egy körülbelül 300 személyautó befogadására képes parkoló is épül. A beruházást a tervek szerint jövő októberben fejezik be, így, ha minden jól megy, egy év múlva vehetik birtokba az új létesítményt a szegediek.