Harminc embercsempész ellen emeltek vádat, tizenegy másikat már el is ítéltek, ők összesen 34 évnyi börtönt kaptak

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészséghez tartozó járási ügyészségek júliusban összesen 23 ügyben emeltek vádat embercsempészettel kapcsolatos bűnügyekben, valamint 11 ügyben állították bíróság elé embercsempészés elkövetőit.
Vass Imre

2022. augusztus 24. 12:18

Harminc embercsempész ellen emeltek vádat, tizenegy másikat már
el is ítéltek, ők összesen 34 évnyi börtönt kaptak

Az érintett bűnügyekben az elkövetők több mint 450 illegális határsértőnek nyújtottak segítséget, hogy átjussanak az ország határain.

 

A járási ügyészségek 26 emberrel szemben embercsempészés bűntettének 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható minősített esete miatt emeltek vádat. 

 

További 4 vádlottat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolnak, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

 

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított embercsempészek közül tíz vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével, míg egy embert a csempészett személy sanyargatásával elkövetett minősített esettel vádolt meg a Szegedi Járási Ügyészség.

 

Tárgyalásokon a Szegedi Járásbíróság az érintetteket bűnösnek mondta ki, és velük szemben első fokon 2 év 6 hónap illetve 4 év 6 hónap közötti tartamú büntetéseket szabott ki. A nem jogerős ítéleteiben a bíróság összesen 34 évnyi börtönt szabott ki az embercsempészekkel szemben.

Címlapon

mutasd mind