Harmadfokú hőségriadó, kezdődő parlagfűszezonnal, afrikai porral

Nem érdemes mostanában autót mosni, és nem nagyon érdemes kimozdulni otthonról sem. Ha dolgozni kell menni, az persze más.

2021. július 27. 06:43

Harmadfokú hőségriadó, kezdődő parlagfűszezonnal, afrikai porral

Órákon át harminchat fok lesz a levegő a hőmérséklete. Ez a mai napi maximum, és mivel ilyen kitartóan meleg lesz, még este nyolc után, sötétedés környékén is harmincegy fok lesz, nem csoda, hogy harmadfokú a hőségriadó Szegeden – reggel, amikor ezt a néhány mondatot írom, huszonkét fok, van elvileg. Délután egy kicsit ugyan beborul az ég, de esőre semmi esély, porviharra sokkal inkább. Egy újabb nagy adag afrikai por sodródik ugyanis fölénk. A szél délnyugati jellegű lesz egész nap, apró kitérésekkel, délután egészen felerősödik.

Ne csodálkozzanak hát, hogy a levegőminőség olyan, amilyen: a mi szálló porunkból is van bőséggel, de ehhez most még utánpótlás is jön.

Az allergiaszezon szintet lép: elkezdik a parlagfüvek is szórni a magjaikat, eddig sem volt egyszerű az allergiások élete, most pláne nem lesz az.

Vigyázzanak nagyon ebben a hőségben, (ásvány)víz nélkül egy lépest se tegyenek meg, és továbbra is javasoljuk az esernyők használatát is, árnyékoljanak vele maguknak!

gszl