Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint elhozzák legújabb lemezük, az About Time dalait az IH-ba

Szeptember végén jelent meg Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint legújabb közös lemeze, az About Time. Október elején lemezbemutató turnéra indultak, aminek szegedi állomására kedden érkeznek az IH Rendezvényközpontba.
Rafai Gábor

2022. október 17. 14:10

Harcsa Veronika és Gyémánt
Bálint elhozzák legújabb lemezük, az About Time dalait az IH-ba

A kifejezés kettős jelentése miatt – az „időről” és az „itt az ideje” valaminek – választotta új albuma címadó dalának az About Time-ot Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint. A dalt az énekes és a gitáros közösen jegyzi.

 

Az új album a társadalmi felelősségvállalásra és a kiállás fontosságára is buzdít, amivel azt szeretnék nyomatékosítani, hogy dalaik nemcsak szórakoztatnak, hanem a szerzők, előadók értékrendjét is képviselik.

 

Veronika és Bálint számára akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legutóbbi két lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. 

 

A mintegy negyven országot és számos fesztivált megjárt duó koncertjein a néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

 

A koncert október 18-án, kedden este 8 órakor kezddődik az IH Rendezvényközpontban.

 

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.