Szabó Bálint víziszárnyas elnökké választását bíróságon támadja a Baromfi Termék Tanács

Elképzelhető, hogy a szegedi önkormányzati képviselő elnöksége „béna kacsa” lesz.
Cservenák Zoltán

2022. május 06. 21:15

Szabó Bálint víziszárnyas elnökké választását bíróságon támadja a Baromfi Termék Tanács

„Botrányos és illegitim rendezvénynek minősítette a Baromfi Termék Tanács elnöksége és teljes szervezete a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség május 4-én Kiskunfélegyházán megtartott eseményét. A szervezet megindította a jogi lépéseket, a bíróság jogerős döntéséig pedig teljes mértékben elhatárolódik az ott megválasztott személyektől”

 

– ezt a közleményt adta ki a Baromfi Termék Tanács péntek délelőtt. Délután a HVG azt írta, a botrányos május 4-i közgyűlés végén – amiről a Baromfi Termék Tanács elnöke és még sokan kivonultak – úgy választották meg a Kacsa- és a Lúdszövetség elnökévé Szabó Bálintot, és úgy választották meg a szövetségek bizottsági tagjait, hogy azokba nem került egy integrátor sem.  

 

A termelők korábban azt kifogásolták, hogy nincs képviselőjük ezekben a bizottságokban, csupán integrátorok és vágóhidak képviselő, most viszont ugyanez történt, csak fordítva: integrátor nincs.

 

A HVG azt is írja, a baromfiágazat ügyeiről döntő intézőbizottsági tagok közül már van olyan, aki le is lemondott.

 

Szabó Bálint víziszárnyas elnöki pozícióval egyébként bekerülne a Baromfi Termék Tanács elnökségébe is, ahol négy másik ágazati elnökkel kellene szakmai(!) döntéseket hoznia a magyar húsipar nagyjából felét lefedő szektor ügyeiben. A tanács a mindenkori miniszterelnököt is segíti a munkájával.