Hamarosan zár a nyári tárlat és jönnek Bob Dylan grafikái a Reök-palotába

Néhány napja maradt azoknak, akik még meg szeretnék nézni a Reök-palotában a XL. Szegedi Nyári Tárlat több mint százharminc alkotását. A vasárnap este záródó kiállítást igazi sztártárlat követi: jönnek a legendás zenész, Bob Dylan grafikái.

2019. július 09. 08:37

Hamarosan zár a nyári tárlat és jönnek Bob Dylan grafikái a Reök-palotába

Május végén nyílt meg a kiállítóházban a szegedi fesztiválnyár egyik legrangosabb képzőművészeti vállalkozása, a nyári tárlat. Az idén a 100 Kortársad Képzőművészete címet viselő kiállításra a hazai kortárs művészek rekordszámú, csaknem hétszáz alkotással pályáztak.

Ezekből választotta ki Aknay János festő- és szobrászművész, Nagy Gábor festőművész, valamint Nátyi Róbert művészettörténész azokat a műveket, melyek július 14-én, vasárnap estig még láthatók a Reök-palota két szintjének termeiben.

Az idén negyvenedik alkalommal megrendezett kiállítás hűen mutatja be a kortárs magyar képzőművészet legújabb törekvéseit, átfogó képet nyújt a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről.

Vasárnap estig többek között Aknay János, Balla Attila, Henn László András, Hérics Nándor, Jagicza Patrícia, Kovács Péter, Serényi H. Zsigmond, Kántor Ágnes, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Pinczehelyi Sándor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet munkáival is találkozhat a közönség.

Vasárnap estig százharminc kortárs alkotás látható a Reök-palotában (fotó: Rafai Gábor)

A szegedi alkotók közül pedig Popovics Lőrinc, Ágoston Lóránt, Pataki Ferenc, Sinkó János, Sejben Lajos és Darázs József alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők, de számos fiatal művész munkáját is megismerhetik még vasárnap estig.

A nyári tárlat után, július 26-án igazi sztárkiállítás érkezik Szegedre. Magyarországon elsőként a Reök-palotában lesz látható a néhány éve irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett zenész legenda, Bob Dylan-kiállítása.

Az amerikai zenész legenda, Bob Dylan grafikáit hazánkban először a Reök-plaotában mutatják be

A világhírű amerikai zenész egy ikon, az első muzsikus, akinek munkásságát irodalmi Nobel-díjjal is elismerték. A modern legenda, aki már több mint fél évszázada inspirálja emberek millióit, fantasztikus kreativitással és tehetséggel megáldott több művészeti területen is: nem kivétel ez alól a képzőművészet sem.

A REÖK vezetősége Prágában látta meg az alkotó munkáit, ott döntötték el, hogy mindenképpen a szegedi közönség elé tárják Dylan grafikáit.

A popzene fél évszázada meghatározó alakja megtestesíti azt az összművészeti jelleget, ami a kiállítóháznak is sajátja. Személyében egyesül a zene, a képzőművészet és az irodalom.

Komplex életművének egy új területét ismerhetik meg szeptember 22-ig a Reök-plaota látogatói.

rag