Hamarosan újra megszámolják, hányan használják a tömegközlekedést Szegeden

Utasszámlálást fognak végezni a szegedi tömegközlekedésben, erre szerződés is kötelezi a Volánbusz Zrt-t. Mellette több út- és járdafelújítás elindítását támogatta a közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága.

2021. október 08. 08:35

Hamarosan újra megszámolják, hányan használják a tömegközlekedést Szegeden

Katonásan rövid ülést tudhat maga mögött a Szénási Róbert elnök és Bartók Csaba alelnök vezette bizottság, ami csütörtök reggel tizennégy napirendi pontot tárgyalt nyilvánosan, egyet pedig zárt körben.

Az önkormányzat és a Volánbusz Zrt. személyszállítási szerződése szerint a közlekedési társaságnak évente egyszer utasszámlálást kell végeznie a szegedi tömegközlekedés valamennyi szegmensében, így a villamosokon, a trolikon és a buszokon is. A bizottság most elfogadta, hogy erre egy munkanapon és egy szabadnapon kerüljön sor.

Így, ha a közgyűlés rábólint, a forgalomszámlálás október 13-án, szerdán és október 16-án, szombaton lesz. 

A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság támogatta azt is, hogy ha szükséges, november 13-án és 16-án pótszámlálást tartsanak.  Rögzítették azt is, hogy az adott napokon az egyes tömegközlekedés eszközökön hány számlálóbiztos végezze a munkát.

Utakat, parkolókat is felújíthatnak

A bizottság mindhárom esetben támogatta azokat az előterjesztéseket, amik az önkormányzat idei költségvetésében rendelkezésre álló út- és járdahálózat-rekonstrukciós keret felhasználásával induló, tervezett kivitelezési munkákról szólnak.

Amennyiben a közgyűlés pénteken rábólint ezekre a tervekre, akkor hamarosan

  • megújulnak a Csongrádi sugárút 68/A és a Sárosi utca közötti szervízút parkolói, nettó 10 millió forintért,
  • felújítják az útburkolatot a Gyékényesi úton a Zátony és a Szericska utca közötti szakaszon, nettó 11,4 millióért, valamint
  • új burkolatot kap a Lékai, a Kinizsi és a Határőr utca, ezeknek a költsége nettó 13,9 millió forint lesz. 

Bár a bizottsági ülésen megjelent, ezúttal egyetlen alkalommal sem kért szót Szabó Bálint (most még) önkormányzati képviselő, aki előző napon éppen fokozott aktivitásával hívta fel magára a figyelmet a pénzügyi bizottság ülésén.