Hamarosan könyvkiadó automatából is lehet majd olvasnivalót kölcsönözni Szegeden, akár éjjel is

Elkészült, és már a végleges helyére – a Dóm téri üvegépület főbejárata mellé – ki is került a könyvkiadó automata.
Rafai Gábor

2022. február 23. 16:20

Hamarosan
könyvkiadó automatából is lehet majd olvasnivalót kölcsönözni Szegeden, akár
éjjel is

A nap huszonnégy órájában az olvasnivalót kölcsönző szegediek rendelkezésére áll majd a Somogyi-könyvtárnál felállított könyvkiadó automata. Jövő héten indul a próbaüzem, egy hét után pedig élesben is működik majd a rendszer.

 

A pandémia az elmúlt két évben a Somogyi-könyvtárban is megváltoztatta a kölcsönzési szokásokat. Az olvasók megszokták, hogy a könyvtárosok kérésre összeállítják a kért könyvcsomagokat és napközben a Könyvtárpontokon gyorsan és biztonságosan át is vehetik. 

 

Ezt szolgáltatást fejlesztették most tovább a szegedi könyvtárosok, és egy könyvkiadó automatát helyeztek ki a bibliotéka Dóm téri főbejárata mellé. Ebbe helyezik el a könyvtárosok az online előre megrendelt könyvcsomagokat és az olvasók a nekik legkedvezőbb, időpontban tudják majd kivenni és hazavinni az olvasnivalót, akár éjszaka is.

 

– Jelenleg a rendszer üzemeltetéséhez szükséges szoftver telepítése zajlik, hétfőtől pedig saját kollégáinkkal próbaüzemet tartunk, a terveink szerint legkésőbb március 7-től szeretnénk élesben is üzemeltetni a rendszert 

 

– mondta Sikaláné Sánta Ildikó.

 

Az igazgatónő arra kéri olvasóikat, hogy kísérjék figyelemmel a könyvtár honlapját, ahol a következő napokban részletes tájékoztatást olvashatnak majd a rendszer működéséről.