Hamarosan befejezik a Kollégiumi út teljes felújítását

Áprilisban kezdődött el a Kollégiumi út teljes rekonstrukciója. A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad, már a kopóréteget viszik fel, így hamarosan elkészül a beruházás.

2019. szeptember 19. 14:18

Hamarosan befejezik a Kollégiumi út teljes felújítását

Régi igénye volt a Kollégiumi úton lévő vállalkozásoknak, hogy jól járható legyen ez az útszakasz. Ennek hiánya már a további fejlesztéseket akadályozta ezen a területen.

A munkálatok teljes költsége 850 millió forint, amelynek nagy részét uniós forrásból biztosítja az önkormányzat, saját forrásból pedig 50 millió forintot fordít erre a beruházásra.

Ezen felül a város még 200 millió forint értékben közel 650 méter hosszan szennyvízcsatornát építtetett ki a terület ellátására.

A közel két kilométeres, 8,5 méter szélességű utat, a mellette lévő kerékpársávot és járda a Strabag Kft. készíttette el.

A szakaszon kialakítanak öt buszmegállót, padokkal, utasváróval, kerékpártámasszal, valamint elkészül a kapcsolódó forgalomtechnika is, a csapadékvíz elvezetését és a közvilágítást is kiépítik, majd a munkálatok végén rendezik a zöldterületeket.