Halottak napi hétvége: napközben a 3-as vonalán minden villamos kimegy a Fonógyári útig, két nap jár a 12-es busz, lesz ökumenikus imádságos megemlékezés is

Az SZKT és a Volánbusz is rendkívüli menetrenddel készül, a temetők környékén a rendőrök és a polgárőrök is segítik a közlekedést.

2020. október 29. 15:16

Halottak napi hétvége: napközben a 3-as vonalán minden villamos kimegy a Fonógyári útig, két nap jár a 12-es busz, lesz ökumenikus imádságos megemlékezés is

Halottak napja közeledtével minden évben módosul egy kicsit a menetrend, hogy minél többen minél könnyebben, lehetőleg közösségi közlekedési eszközöket használva keressék fel a temetőket.

Idén az SZKT október 30-ától november 2-áig a 3-as vonalon napközben minden villamosát „végigküldi”, azaz péntektől végig csak 3F-es járatok közlekednek, a Fonógyári úton deltáznak a Tatrák.

A részletes menetrend itt érhető el, illetve az oldalunkon található SZKT-s bannerekre kattintva is oda jut a megfelelő oldalra.

A Volánbusz is elindítja temetői járatát, 12-es jelzéssel, két körjáratot, két irányba:

  • Tarján Víztoron térről a Belváros irányába 8:15 és 16:15 között 30 percenként,
(térképek: Volánbusz)
  • Tarján Víztoron térről a Rókusi körút irányába 8:30 és 16:30 között 30 percenként.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kezelésében lévő Belvárosi temető, Gyálaréti temető, Kiskundorozsmai temető és Tápéi temető október 31-átől november 2-áig egyaránt 7 órától 20 óráig lesznek nyitva.

A Belvárosi temetőben a gyalogosforgalom miatt október 30. és november 2. közötti időszakban a gépjárműforgalmat egyirányúsítják: csak a Fonógyári út felől lehet behajtani, a Bajai úti kapun lehet kihajtani.

Közös megemlékezéseket is tartanak

A Belvárosi temető szóróparcellájában október 31-én 9:30-tól 11:30-ig Kavicsüzenettel emlékezhetünk elhunyt szeretteinkre. Ekkor körülbelül 4–6 centiméter széles kavicsokra írt üzeneteket lehet a vizes szóróparcella egy kijelölt elhelyezni.

November 1-jén 15 órától szintén a Belvárosi temetőben ökumenikus imádságos megemlékezés lesz a virágokkal díszített ravatalozó udvarán. Négy történelmi egyház – a római katolikus, az evangélikus, a református, és a baptista – képviselői várják közös imára az emlékezőket. Közreműködik a Szegedi Kürt Kvartett kamaraegyüttes.