Halász Noémi: Pozitív változás jöhet a PhD hallgatók helyzetében

A Momentum Mozgalom jelentős, a mindenkori minimálbérhez kötött ösztöndíjemelést javasol a PhD-hallgatóknak. Ennek érdekében keresték meg levélben Szabó Gábort, a kuratórium elnökét, aki válaszában azt jelezte, lépni fognak ebben az ügyben.
Vass Imre

2023. március 29. 12:20

Halász Noémi: Pozitív változás jöhet a PhD hallgatók helyzetében

A Momentum Mozgalom egy határozati javaslatot szeretett volna a parlament elé terjeszteni, amely a PhD-hallgatók alacsony ösztöndíjának a problémájára jelenthetett volna megoldást. Ezt a javaslatot azonban a fideszes képviselők már bizottsági szinten megtorpedózták. 

 

 

Ezért a Momentum helyi szervezetének alelnöke, Halász Noémi levélben kereste meg a Szegedi Tudományegyetemet működtető alapítvány elnökét, Szabó Gábort és azt kérte, hogy az SZTE-s PhD-hallgatóknak olyan kiegészítő ösztöndíjalapot hozzanak létre, ami segít biztosítani a megélhetésüket a képzésük ideje alatt ebben a nehéz gazdasági helyzetben.

 

 

Halász Noémi elmondta, Szabó Gábor személyesen hívta fel telefonon és ígértetett tett arra, hogy az SZTE vezetősége létre fog hozni egy olyan kiegészítő ösztöndíjat, amely megadja a PhD hallgatóknak azt a kiegészítést, amire a megélhetéshez szükségük van. 

Halász Noémi egy másik problémára is felhívta Szabó Gábor figyelmét, amely a PhD hallgatók munkavállalását érinti.