Halász Noémi: A fideszes 97 százalék valójában csak 17 – Garai Szakács László jegyzete

A Momentum szegedi alelnöke körülbelül három percig matekozott a fideszes konzultációról. Ennyi ideig tartott három százalékszámítást elvégezni.
Garai Szakács László

2023. január 16. 11:49

Halász Noémi: A fideszes 97 százalék
valójában csak 17 – Garai Szakács László jegyzete

A hétvégén bejelentette a kormány, hogy összesítették a legfrissebb nemzeti konzultációjuk eredményeit. Ezzel kapcsolatosan minden kormánypárti képviselőnek, így Mihálffy Bélának, a Fidesz KDNP-s képviselőjének is megjelent a Facebook-oldalán a központi hazugság:

 

 

Halász Noémi, a Momentum szegedi alelnöke ennek a hazugságnak a kapcsán elvégzett három százalékszámítást. A százalékszámítás általános iskolai tananyag, hatodik osztályban tanulják meg a diákok az ezzel kapcsolatos alapokat. A Facebook-posztjában ott van minden a számításokról, ajánlom minden kormánypárti figyelmébe!

 

Hatodikban tanuljuk ezt meg. Aztán van, aki elfelejti… (fotó: Halász Noémi Facebook-oldala)

 

Illetve van itt még valami:

 

ha tényleg úgy gondolja a Fidesz, hogy a magyarok 97 százaléka utasította el azokat a brüsszeli szankciókat, amiket egyébként Orbán Viktor miniszterelnök egytől egyig megszavazott, akkor én például mi vagyok? Nemhogy nem töltöttem ki a nemzeti konzultációt, egyenesen be is állítottam az ügyfélkapumon keresztül azt, hogy ne küldjék ki. Egy vagyok a 6 millió 400 ezerből, aki egyáltalán nem csinált semmit a legújabb röhejkonzultációval, és akit a Fidesz nem tekint magyarnak – legalábbis a mostani értékelés kapcsán erre joggal következtethetek. Ebben a 6 millió 400 ezer emberben jó páran vannak olyanok is, akik legutóbb az országgyűlési választásokon a Fideszre szavaztak. Már ők sem magyarok? És ha nem vagyunk magyarok mi, akik el tudunk végezni Halász Noémihez hasonlóan három egyszerű százalékszámítást, akkor minek tart minket a Fidesz?

Címlapon

mutasd mind