Hajtás teljesítménytúrával indul a tavaszi kerékpáros szezon

A túra résztvevői vasárnap a Homokhátság legszebb részein – a Szentmihály–Röszke–Mórahalom–Ásotthalom útvonalon – tekerhetik le a 8, 26, 45 vagy 76 kilométeres távokat.
Rafai Gábor

2022. április 20. 18:50

Hajtás teljesítménytúrával
indul a tavaszi kerékpáros szezon

Az idei tavasz első nagy kerékpáros megmozdulása a Kecskési Művelődési Ház udvaráról indulva egészen Ásotthalomig kínál a sportolási, kirándulási lehetőséget a tekerés szerelmeseinek.

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. rendezvényén vehetik birtokba a túrázók az újonnan épült kerékpáros pihenőt Röszkén, amelynek átadását színes programokkal is igyekeznek hangulatossá tenni.

 

A távot mindenki magának határozza meg saját erőnlétének megfelelően.

 

Távok és szintidők

  • mini: 8 kilométer/nincs szintidő
  • kis: 28 kilométer / 2,5 óra
  • középső: 44 kilométer / 3,5 óra
  • nagy: 61 kilométer / 5 óra

 

Nevezni lehet online, vagy a túra napján 8 és 10 óra között a túraközpontban.

 

A távok teljesítését a nevezést követően bármikor meg lehet kezdeni, a szintidők figyelembevételével úgy, hogy a túraközpont 15 órakor zár. 

A távok teljesítéséhez a túrázók térképet is kapnak a nevezéssel egy időben.

 

Útvonal

Mini táv 

Kecskési Művelődési Ház–Zombori utca–(jobbra) Sipos Iván utca–Terehalmi út–kerékpárút–Szentmihály kerékpárút, majd a szervizút végén fordító és frissítőpont. Fordítás után vissza ugyanezen az útvonalon a túraközpontba. 

Szintidő nincs, de a táv fordítója 12 órakor bezár.

 

Kis táv 

A mini táv útvonala a frissítőpontig – majd közút – Röszkén át, Felszabadulás utca jobbra–Dugonyi utca, határ előtti körforgalom elhagyása a 2. kijáraton egyenesen Mórahalom irányába, majd balra átvezetéssel a kerékpárúton a röszkei új kerékpáros pihenőig – fordító és frissítőpont. Fordítás után vissza ugyanezen az útvonalon a túraközpontba.

 

Középső táv 

A kis táv útvonala, Röszke, új kerékpáros pihenőig – utána Röszke-Mórahalom közötti kerékpárúton – majd jobbra átvezetéssel a Bivalyrezervátumon át – Mórahalom – fordító és frissítőpont. Fordítás után vissza ugyanezen az útvonalon a túraközpontba.

 

Nagy táv 

A középső táv útvonala a Bivalyrezervátum végén lévő frissítőpontig – utána tovább Ásotthalom felé, Kissori út kerékpárúton–Köztársaság utca–Ásotthalom, jobbra Királyhalmi utca, Szent István tér – fordító és frissítőpont.

Fordítás után vissza ugyanezen az útvonalon a túraközpontba.

 

A távok útvonalai váltakozva kerékpár- és közúton haladnak. Ahol van kerékpárút, ott azon kell közlekedni. A túra talaja jó és közepesen jó minőségű aszfaltozott út, így városi kerékpárral is eredményesen teljesíthetőek a távok. 

 

A túra folyamán a KRESZ szabályait mindvégig be kell tartani. Láthatósági mellény használata kötelező, fejvédő használata ajánlott!

 

Az előnevezés díja 1500 forint, a helyszíni nevezésé 2000 forint.