Hajdúnánáson nem túl gyöngyvirágos a hangulat, ne csodálkozzunk hát, ha mégsem épül meg legalább 65 milliárd forintból a MotoGP-pálya

Majd lesz belőle üresen kongó ipari park, jobb híján. Igaz, négymilliárd forintot már elégettek rá, de annyi baj legyen... Ebben a hónapban dől el a sorsa a fidesz oszággyűlési képviselő még nem kukázta ki.
Garai Szakács László

2023. január 08. 11:49

Hajdúnánáson nem túl gyöngyvirágos
a hangulat, ne csodálkozzunk hát, ha mégsem épül meg legalább
65 milliárd forintból a MotoGP-pálya

Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője még tavaly, december 28-án előrevetítette a Hajdúnánási Televíziónak adott csodálatos interjújában, az már biztos, hogy 2024-ben nem lesz Nánáson futam. A csúszásról szerinte ebben a hónapban fognak tárgyalni a jogtulajdonos Dorna Sports nevű céggel. Tiba azt mondta, az a kérdés, hogy elfogadja-e a Dorna, hogy 2024-ben nem, hanem egy későbbi időpontban, de ezen a helyen fog megépülni a pálya – vagy nemet mond, és keres egy másik országot. Az országgyűlési képviselő azt is mondta, ha nem lesz versenypálya, akár ipari parkként is hasznosítható a terület. Tiba István szerint erről az egészről az orosz–ukrán háború tehet.

 

 

Az RTL Híradó megkeresésére a kormány annyit közölt, a MotoGP-pálya építése tavaly felkerült a felfüggesztett kormányzati beruházások listájára, a projekt megvalósításáról azóta nem tárgyalt a kormány.

 

(látványtervek: BORD Építész Stúdió Facebook-oldala)

 

Hajdúnánás mellett 500 hektárnyi szántóföldet vett az állam azért, hogy megépüljön a versenypálya. A beruházást 65 milliárd forintra tervezték, eddig négymilliárd forintot költöttek rá. Még kormánybiztosa is volt, a korábbi miniszter, Palkovics László, aki korábban kijelentette, biztos, hogy megépül a pálya.

 

 

A gyöngyvirágos hangulat sajnos nem az én nyelvi leleményem: az egész beszélgetést vezette fel így Rigó Tamásné műsorvezető.