Hajdúdorogon is leszavazta az Ujhelyi-féle Esély-kupont a Fidesz

Az Orbánék három hónapja már nemet mondtak a rászorulók megélhetését  uniós támogatásból segítő kuponra.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 13. 13:45

Hajdúdorogon is leszavazta az Ujhelyi-féle Esély-kupont a Fidesz

Ujhelyi István még nyár elején állt elő az ötlettel: Esély-kupon néven egyfajta élelmiszerjegyet adna a rászorulóknak. A példát Romániából vette volna át a szegedi európai parlamenti képviselő, keleti szomszédunkban bevált az uniós támogatásból működő rendszer, 3 millió rászorulónak segítenek vele.

 

Ujhelyi az Orbán-kormány figyelmébe is ajánlott az ötletet, ami a magas élelmiszerárak ellensúlyozására is alkalmasnak tartott, csakhogy Orbánék ezt lesöpörték az asztalról.

 

Pedig az Esély-kupon néven futó, havi húszezer forint értékű elektronikus kártyát a javaslat szerint rászorultsági alapon biztosítanák az érintetteknek és kizárólag alapvető élelmiszerekre és tartós fogyasztási cikkekre lehetne beváltani. De nem lehet, mert a szegedi szocialista politikus javaslatával nem foglalkozik az Orbán-kormány.

 

Hasonlóképp járt most Hajdúdorog szocialista önkormányzati képviselője, Csige Tamás. Szombati közös online sajtótájékoztatójukon elmondták: 

 

hiába nyújtotta be az Esély-kuponok helyi bevezetéséről szóló javaslatát Hajdúdorog szocialista önkormányzati képviselője, a város fideszes többsége leszavazta azt.

 

Ujhelyi István a sajtótájékoztató végén közölte: óriási társadalmi, megélhetési válság előtt áll az ország, amelynek csak részben okozója az orosz-ukrán konfliktus, hiszen a brutális pénzromlás miatt jóval a háború előtt, már tavaly ősszel kormányzati lépéseket kellett tenni. 

 

„Az Orbán-kormány egy homokvárat épített, amiről azt állították, hogy egy betonból épült, biztos bunker mindannyiunk számára. Most derül ki, amikor baj van, hogy valójában semmilyen eszköze nincs a kormánynak megmenteni a családokat” 

 

– fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: remélhetőleg egyre több olyan önkormányzat lesz, amely képes és kész Esély-kuponok vagy más segítség formájában támogatni a megélhetési válságba került családokat az állam tehetetlensége helyett.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind