Hadházy Ákos szerint minimum bűnpártolást követhetett el Varga Judit a Schadl-ügyben

A független országgyűlési képviselő a nyomozás dokmentumaira hivatkozik.
Kékes Viktória

2023. január 30. 09:22

Hadházy Ákos szerint minimum bűnpártolást követhetett el Varga Judit a Schadl-ügyben

„Az igazságügy-miniszter próbál úgy csinálni, mintha semmi köze nem lenne egykori helyettese, Völner Pál és a bírósági végrehajtói kar elnöke, Schadl György közti korrupt üzletekhez. Csakhogy a nyomozás dokumentumai szerint EZ NEM IGAZ! A papírok szerint – amelyekből néhányat megmutatok – VARGA JUDIT LEGALÁBB EGYSZER TALÁLKOZOTT Schadl Györggyel, és nem is csak bájcsevegtek: épp arról volt szó, amiért a legkorruptabb végrehajtó jelenleg is rács mögött van, a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről” – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

 

A független országgyűlési képviselő szerint Schadl úgy intézte a karon belüli konfliktusokat, valamint úgy „szabadított fel” újra értékesíthető végrehajtói pozíciókat, hogy „fegyelmi eljárásokat indított a neki nem fizetők ellen”. A politikus azt írja, hogy ezek az emberek nem hagyták annyiban a kiszorításukat és az erre való kísérleteket, hanem igyekeztek mozgósítani kapcsolataikat. „Schadl ennek akart elejébe menni, amikor megkérte Völnert, szerezzen neki időpontot a »jó miniszter asszonyhoz«”.

 

Hadházy azt írja a lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva, hogy a találkozó néhány napon belül létre is jött, 

 

„Varga pedig ígéretet tett, hogy lepattintja az akadékoskodókat”.

 

Hadházy Ákos szerint az igazságügy miniszter ezzel – ha igaz, amit Schadl György és egyes vádlottak állítottak – minimum bűnpártolást követhetett el, hiszen értesülhetett az ügyről és mivel mégis passzív maradt, fedezhette a korrupt hálózat fejét! Ennek ellenére az ügyészség semmit nem tett a miniszter szerepének tisztázására, még tanúként sem hallgatta meg Varga Juditot, nem hogy gyanúsítottként!

 

Hadházy azt ígéri a következő napokban megmutat néhány olyan szálat, amelyet fel kellett volna venni, amelyekben eljárást kellett volna indítani, de az ügyészség ezt elmulasztotta.

 

 

(Nyitókép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala.)