Hadházy: Kövér kész akár hónapokig is blokkolni az eskütételemet

Ahogy eddig, ezután sem jár majd az országgyűlésbe, „eljátszani a demokráciát”.
Cservenák Zoltán

2022. május 12. 17:55

Hadházy: Kövér kész akár hónapokig is blokkolni az eskütételemet

„A házbizottság mai ülésen kiderült: Kövér László kész akár hónapokig is blokkolni az eskütételemet, vagyis egy megválasztott képviselőt akadályozni jogai gyakorlásában” 

 

– írta a Facebookra Hadházy Ákos.

 

A megválasztott országgyűlési képviselő nem tett esküt a parlament alakuló ülésén, de utólag kérvényezte az eskütételi lehetőséget Kövér Lászlótól.

 

Hadházy Ákos ma megerősítette azt, amit a Szeged Televízióban szerdán is elmondott: felesküszik majd, amikor Kövér László megengedi, de semmilyen javadalmazással járó parlamenti pozíciót nem vállal az országgyűlésben, és ahogy eddig, ezután sem jár majd be „eljátszani a demokráciát”.

 

 

A Szeged Televízióban szerdán úgy fogalmazott: ezután sem fogja eljátszani a parlamentet, akár bizottságokban, akár interpellálni, csak azért hogy bemenjen és megalázzák. 

 

„Fölteszek egy kérdést, és akkor azt mondják, hogy Soros, Brüsszel vagy meleglobbi, ezért kár bemenni, ez csak arra jó, hogy a parlamenti munka látszatát fenntartsuk.”

 

Hadházy megjegyezte: Orbán Viktor 2006 és 2010 között alig járt az országgyűlésbe, 2009-ben egyáltalán nem ment be. Csütörtökön, arra az információra, miszerint Kövér akár hónapokig nem engedni felesküdni, a megválasztott képviselő azt írta:

 

„Kövér ezzel nyilvánvalóan nem csak engem büntet, hanem üzen az ellenzéki pártoknak is: »Ugye mondtam, hogy meg merem tenni, jól tettétek, hogy nem ugráltatok és eljöttetek az alakuló ülésre. Legyetek továbbra is jók!« Kövér játéka nagyon átlátszó, 2018-ban minden további nélkül engedte az esküm letételét, pedig akkor csak listás képviselő voltam, nem pedig egyéni körzetben, közvetlenül megválasztott képviselő”.

 

(Archív fotó: MTI/Ilyés Tibor)

Címlapon

mutasd mind