Hadházy: Ez az igazi botrány, nem Szájer József házibulija!

Április óta óriásit változott Orbán luxusbirtoka, az építkezést egy cseppet sem hátráltatta a koronavírus járvány – írja legújabb Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

2020. december 03. 13:26

Hadházy: Ez az igazi botrány, nem Szájer József házibulija!

„Orbánék luxusbirtoka még nagyobb sebességre kapcsolt – őket nem sújtja semmilyen válság. Amióta utoljára, áprilisban ott jártam, lebontották a másik műemléki védettségű épületet is, (tavasszal még csak az egyik ment a levesbe, mert állítólag leégett - az akkori állapotokat mutatja az utolsó kép) és egyre inkább látszik, hogy a Család méltó akar lenni ahhoz, hogy József nádor birtokát szerezték meg. A császári helytartó „majorsága” a miniszterelnöki család kezelésében sok földalatti épülettel többszörösen fényűzőbb épületegyüttessé válik. Legyenek rá büszkék, az Önök pénzéből épül!” – írja a politikus.

Az Átlátszó készített drónvideót az építkezésről, ami itt nézhető meg.

Hadházy szerint az ilyen felvételek miatt tiltják most be a drónozást. „Ha más nincs, majd a kész palotát megnézzük repülőről, ha nem lesz tiltott légtér, vagy egy rendszerváltás után belülről.”

Ez a kép mutatja az áprilisi állapotokat. Bal lent látható, hogy elbontották az egyik műemlék istállót, amely állítólag korábban leégett, a helyére pedig egy alápincézett épület került. Azóta a jobb lent látható, másik istálló is a múlté, azt meg biztos a koronavírus-járvány vitte el.

Címlapon

mutasd mind