Hadházy Ákos szerint ezek miatt bukott el az összefogás

Négy pontban foglalta össze „diagnózisát” a független országgyűlési képviselő. Azt írja, most már ideje lenne a „terápiáról” beszélni.
Kékes Viktória

2022. május 31. 10:14

Hadházy Ákos szerint ezek miatt bukott el az összefogás

„Az elmúlt majdnem két hónapban az ellenzéki oldalon nagyon sokan és sokat beszéltek arról, mit is rontottunk el, mi vezetett az április 3-i tragikus eredményhez. Természetesen én is foglalkoztam ennek egyes kérdéseivel, de talán mostanra eljött az ideje valamiféle összefoglalásnak. Nyilván, nincs egyetlen igazság, mindenkinek vannak/lehetnek jó gondolatai ezzel kapcsolatban, ezeket igyekeztem összegezni, az egyszerűség kedvéért négy pontba szedve”. - így kezdi az áprilisi vereség okait összefoglaló írását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

 

A négy pont, amit megnevez:

1, Pártállam: a Fidesz megszállta a magyar állam minden intézményét,

2, Pénz: a Fidesz anyagi forrásai gyakorlatilag korlátlanok,

3, Propaganda: képes bármilyen hazugságból alternatív valóságot építeni,

4, Pártok: az ellenzék vezetői számára fontosabbak voltak saját ambícióik.

 

Hadházy azt írja szívesen vesz minden hozzászólást, véleményt, de a legjobban annak örülne, ha végre a terápiáról is elkezdenénk beszélni: 

 

„Vajon milyen utat kell követnie annak, aki nem kíván megbékélni/kiegyezni a NER-rel? Az én javaslatom lényege a kívülállás a rendszeren. Aki ugyanis azon belül van – például beül biodíszletként a parlamentnek csúfolt színházba – szükségszerűen függ a rezsimtől, így soha nem lesz képes legyőzni azt”.