Hadházy Ákos: Mondvacsinált okok miatt rúgták ki Csőgör Péter nyomozót, aki észrevette, hogy a korábban az Orbán Viktor fogorvos általa elnökölt triatlonszövetségnél visszaéléseket követtek el

Az országgyűlési képviselő Facebook-oldalán azt írta, „úgy tűnik, a bosszú nem maradt el”.
Garai Szakács László

2022. augusztus 26. 09:41

Hadházy Ákos: Mondvacsinált okok
miatt rúgták ki Csőgör Péter nyomozót, aki észrevette, hogy a
korábban az Orbán Viktor fogorvos általa elnökölt
triatlonszövetségnél visszaéléseket követtek el

„Nem túlzás azt feltételezni, hogy az elbocsátásnak politikai megbízhatatlanság volt az oka. Ez az ember szabadidejében is a bűnt üldözte és közben nagyon magas érdekeket is sértett meg. Egy normális országban kitüntetést kapna, ebben a banánköztársaságban viszont elbocsátás a jutalom” – olvasható Hadházy Ákos bejegyzésében.

 

Az előzményekről röviden:

a Telexen jelent meg még tavaly decemberben, hogy a triatlonszövetség ellenőrző testületének megválasztott gazdasági főnyomozó Csőgör, bár nem gyakorolhatta jogkörét, mert a kinevezéséről döntő közgyűlés szavazási eredményeit bíróságon megtámadták, mégis munkához látott. És talált is „dolgokat”. Ahogy a Telex is írta, „ennyire szövevényes gazdasági üggyel nem minden nap találkoznak a rendőri szervek vagy más hatóságok.”

 

Néhány konkrétum ezekből. Csőgör:

  • „rálátott például arra a 48 milliós szoftverbeszerzésre, amelyet állítása szerint négy éve semmire sem használnak.
  • Az iratok közt talált egy 36 milliós e-Learning rendszert, amit Szűcs László cégétől vásároltak meg, illetve egy 30 milliós LoRa SD rendszert, aminek Szűcs László másik cége volt az eladója.
  • A legelképesztőbbnek a 180 millió forint közpénzből rendezett Budapestman versenyt nevezte, ahol 13 millió forint értékű szállítási és rakodási költséget talált.
  • Csőgör szerint ebből a pénzből egy 23 literes fogyasztású kamionnal 3-szor lehet megkerülni a Földet.”

 

Szűcs László Orbán Viktor fogorvosának, Bátorfi Bélának az üzlettársa. Szűcs ellen Csőgör Péter tett feljelentést két és fél évvel ezelőtt, hűtlen kezelés és pénzmosás gyanúja miatt.

 

Címlapon

mutasd mind