Hadházy Ákos könyörög, hogy becsületsértésért perelje őt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ne rágalmazásért

Nincs annál megalázóbb, mint amikor egy bokszoló leengedi a kezét a ringben, annyira béna az ellenfele. Nagyjából erről van szó Hadházy Ákos és Müller Cecília meccsénél.
Cservenák Zoltán

2022. január 07. 17:46

Hadházy Ákos könyörög, hogy becsületsértésért perelje őt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ne rágalmazásért

Hadházy Ákos azt írja a Facebookon, a Népegészségügyi Központ feljelenti rágalmazás miatt,  „mert Cecília néni képe szerepelt abban a posztban, ahol a keleti vakcinák eltitkolt engedélyezési dokumentumai miatt megtett feljelentésről” beszélt.

 

A politikus szerint egyszerre vicces, szomorú és arcátlan a dolog egyszerre.

 

„Vicces, hiszen a posztban egy szó nem volt a Népegészségügyi Központról, ők is tudják, hogy ezt a pert azonnal elbuknák. Ráadásul azt is tudják, ha nem becsületsértésért, hanem rágalmazásért jelentenek fel, akkor sajnos nem fogja kiadni a mentelmi jogomat a parlament. Ezért kérve kérem őket, hogy becsületsértés miatt polgári pert indítsanak!” 

 

– írja a független országgyűlési képviselő, aki  

 

nagyon szeretné, ha valóban lenne per, mert akkor a Nemzeti Népegészségügyi Központnak ki kellene adnia a keleti vakcinák hatékonyságáról szóló adatokat, amiket Hadházy Ákos szerint titkolnak.

 

Hadházy Ákos hozzáteszi:

 

„Arcátlanság és szomorú, hogy egy kormány, amelyik egy évig próbálja titkolni, hogy a szakértők határozott és egyértelmű súlyos aggályai miatt ad be orosz és kínai  vakcinákat az országnak, azt hiszi, hogy egy ilyen ócska kríziskommunikációs frázissal (bepereljük Hadházyt) megúszhatja a dolgot. Emiatt az ügy miatt hosszú börtönbüntetésre kell mennie a felelősöknek és egészen biztos vagyok benne, hogy bármikor is lesz a kormányváltás –reméljük, hogy néhány hónap múlva- utána ezek az emberek nem kerülhetik el a felelősségrevonást”.