Hadházy Ákos járdákkal ütközött Klárafalván (frissítve)

Pontosabban szólva, a politikus inkább megütközött a beazonosíthatatlannak tűnő építményeken. Ön el tudja dönteni, hogy a Magyar Falu Programot reklámozó táblák melyike tartozik a képen látható betonlapokhoz? – Kérdésünk feltétele óta már eldőlt.
Szlavkovits Rita

2023. március 06. 14:25

Hadházy Ákos járdákkal ütközött Klárafalván (frissítve)

Update

Közben egyértelműen kiderült, az országgyűlési képviselő fotóján vízelvezető árok látható, amit befedtek a településen.

 

 

Korábban írtuk:

Hadházy Ákos rendületlenül próbálkozik azzal, hogy a legeldugottabb kis faluban felállított, uniós pályázatokat, vagy más közpénzből támogatott beruházásokat reklámozó táblák mögé bekukkantson. A hétvégén Szeged környékén is járt, Klárafalván a frissen megmozgatott föld tetején sorakozó betonlapokat talált. A községben egy kerítésen precízen ki is tették a Magyar Falu Program Klárafalvára címkézett forrásainak kis táblácskáit, de ezeket tanulmányozva is nehéz eldönteni, hogy a legfrissebb feltúrás melyikhez kapcsolható, és egyáltalán fotókon látható betonlapok járdának készültek, vagy esetleg egy betonlapokkal lefedett csapadékvíz elvezetésére alkalmas építmény kerekedett. Hadházy Ákos nem tudta elsőre eldönteni. Megnéztük a két program leírását, és dobtunk egy hátast.

 

Nehéz eldönteni, hogy fotókon látható betonlapok járdának készültek, vagy esetleg egy betonlapokkal lefedett csapadékvíz-elvezetésére alkalmas építmény kerekedett (fotó: Facebook)

 

Mivel a fotók a klárafalvi Kossuth utcán készültek, megkerestük a gombhoz a kabátot. 2021-ben 2,8 millió forintot kapott a település a Kossuth utca 1–10 szám előtti szakasz járdaépítésére, pontosabban anyagtámogatást, azaz betonlapokra kaptak forrást. A következő évben már vastagon fogott a Magyar Falu programban pénzt osztogatók ceruzája, mert ezúttal 8 millió forintot nyert a falu, ebből újabb járdaszakaszt építettek, most a Kossuth utca 11-18 előtt tették le a lapokat. Legalábbis erről tanúskodnak a táblák, és ez önmagában is groteszk, hiszen az egyébként csontra kivéreztetett önkormányzatnak annyi pénzt csorgatnak vissza, amennyiből egy év alatt tíz ház előtt letesznek néhány betonlapot. Ezzel aztán jól felemelik a vidéket. És emeli a Fidesz kormány vagy tizenkét éve.

 

Összességében két év alatt, 11 millió forintból az utca két oldalán 10-10 ház előtt letettek a képen is látható betonlapokat.

 

 Elvileg, papírforma szerint, az utca két oldalán. A Kossuth 1-10 szám az utca bal, a 11-18 a jobb oldal a Google-térkép szerint, tehát elvileg egy évben az utca egyik, a következő évben a másik oldal járdájára kapott pénzt a falu.

 

Ahogy a fotókon látszik, az egyik oldalon két sor is van. A másik oldalon, lehet, hogy nincs is semmi, ezt az oldalt nem fotózta Hadházy, annyira lenyűgözhette a képviselőt a legújabb produkció. Így aztán az is lehetséges, hogy a másik oldalon korábban is volt járda, de mivel erre lehetett pályázni, hát pályáztak és nyertek, akkor hát raktak még egy sor betont az egyik oldalra. 

Vélemények

mutasd mind