Hadházy Ákos: Egy normális államban adócsalásért le kellene ültetni a 4iG vezetőit

Az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára töltött fel iratokat, amikkel arra hívja fel a figyelmet, mennyire elképzelhetetlenül nagy botrány, hogy a magyar állam a 4IG nevű céggel együtt megveszi a Vodafone-t.
Garai Szakács László

2022. augusztus 22. 13:44

Hadházy Ákos: Egy normális államban
adócsalásért le kellene ültetni a 4iG vezetőit

Hadházy Ákos közli, „az állam egy olyan céggel vesz részt egy 715 milliárdos buliban, amelyikkel kapcsolatban egy minimum 160 milliós adócsalás (és pénzmosás) ügyben nyomoz” az adóhatóság.

 

Ez az úgynevezett Fuzik-ügy, amivel a 444 egy sorozatban foglalkozott. Fuzik Zsoltot, a BKV egykori informatikai igazgatóját és társait bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Az ügynek a szereplője a T-Systems, a 4iG és az Antenna Hungária is. Nem egyszerűen számlagyárat találtak véletlenül a NAV nyomozói, hanem egy kiterjedt, korrupciós hálózatot is.

 

Hadházy meg is jegyzi, „nincs kétségünk afelől, hogy a Fidesz mindent megtesz majd azért, hogy a 4iG-t kimossa a Fuzik-ügyből.”

 

De nincs igazából rendben a 715 milliárd sem. A képviselő sorolja is, miért nem:

  • „a másik cég, a piacvezető Magyar Telekom összes részvényeinek értéke 325 milliárd forint, miközben a piaci részesedésük 44 százalék a Vodafone 26 százalékával szemben.
  • A Vodafone adózott eredménye negatív, vagyis veszteséges a cég, de az üzemi eredménye is csak 7 milliárd volt az utolsó lezárt évben, előtte is csak 17 milliárd forint volt.

 

A befektetés soha a büdös életben nem fog megtérülni.”