Hadházy Ákos: A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt a keleti vakcinák engedélyeztetésével kapcsolatban

Hadházy a Transparency International Magyarország kormánytól kiperelt dokumentumai alapján tett feljelentést még januárban a keleti vakcinák engedélyezésének elképesztő körülményei miatt.
Kékes Viktória

2022. február 11. 14:02

Hadházy Ákos: A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt a keleti vakcinák engedélyeztetésével kapcsolatban

Facebook oldalán jelentette be Hadházy Ákos, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított a keleti vakcinák engedélyeztetését érintő feljelentése alapján. 

 

Ebben Hadházy – a Transparency kormánytól kiperelt dokumentumaira hivatkozva – azt állítja, 

 

a keleti vakcinák engedélyeztetése hazánkban Hadházy fontosnak tartotta  azt is hangsúlyozni, hogy az oltások életeket menthetnek és a nyugati vakcinák bizonyítottan jók. A keletiek is lehetnek hasznosak, de erről a használat előtt meg kellett volna győződni, illetve utólag is nyilvánosságra hozni a hatékonyságukat bizonyító adatokat!

 politikai nyomásra, a szakma írott és íratlan szabályainak lábbal tiprásával történt, több százezer honfitársunk életét közvetlenül veszélyeztetve. 

 

Az amatőr módon kisatírozott dokumentumokból az olvasható ki, hogy az orosz és kínai vakcinákat úgy engedélyezték, hogy azokkal kapcsolatban több lényeges, a hatékonyságot és biztonságot érintő vizsgálat hiányzott, a készítmények hatóértékét nem lehetett pontosan megállapítani, stabilitásukról sem lehetett tudni semmi pontosat. Ez azt jelenti, hogy a klinikai és preklinikai vizsgálatok sem voltak értékelhetőek. (A teljes listát itt lehet elolvasni.)

 

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

 

Hadházy fontosnak tartotta  azt is hangsúlyozni, hogy az oltások életeket menthetnek és a nyugati vakcinák bizonyítottan jók. Sőt, a keletiek is lehetnek hasznosak, de szerinte erről a használat előtt meg kellett volna győződni, illetve utólag is nyilvánosságra hozni a hatékonyságukat bizonyító adatokat.