Hadházy: a „hatalmas gazdatüntetés” szervezője egy politikai szélhámos

Ezt gondolja a szegedi Szabó Bálintról Hadházy Ákos, a korrupciós oknyomozásairól és tényfeltáró munkájáról független országgyűlési képviselő.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 20. 14:40

Hadházy: a „hatalmas gazdatüntetés” szervezője egy politikai szélhámos

Hadházy Ákos három okot jelölt meg a Facebook-bejegyzésében, ami miatt – szerinte – nem lesz több ezres gazdatüntetés Budapesten, és egyik ok között sem szerepel az, hogy a rendőrség kitiltotta a termelőket Budapest belvárosából.

 

1. „A mostani »hatalmas gazdatüntetés« szervezője egy politikai szélhámos (ez önmagában még nem lenne feltétlenül elég indok, hiszen Jakab István is az).”

2. „A »klasszikus« kis és közepes gazdálkodók száma ma már töredéke a korábbiaknak. Az elmúlt évtizedek elhibázott, bűnös politikájának köszönhetően helyettük van néhány több tízezer hektár fölött diszponáló földesúr [...].”

3. „[…] az (elsősorban EU-s.) támogatások elosztásának tipikusan fideszes módja. Azokat ugyanis úgy állították össze, hogy többségük NEM JÁR, hanem PÁLYÁZNI KELL, ahol a pályázatok elbírálása ugye a kormányhivataltól függ, sokszor a szokásos szubjektív pontozásokkal. A gazda pedig dönthet, hogy tüntetni megy, vagy a milliós géptámogatást, vagy legalább csak az agrár-környezetgazdálkodási támogatást szeretné megkapni [...].”

 

Eközben a gazdatüntetést szervező Szabó Bálinthoz köthető egyik vállalkozás Facebook-oldalán ez jelent meg: