Ha papa, mama és a gyerekek strandolnak

Mennyiből lehet kihozni az egész napos fürdőzést belépőkkel és a szokásos strandkajákkal Szegeden egy négytagú családnak? Ennek járt utána a Szegedi Tükör.

2018. július 01. 09:25

Ha papa, mama és a gyerekek strandolnak

Négy szegedi fürdőhelyen – a SZUE-ban, a sportuszodában, a Szikin és a Partfürdőn – néztük meg a belépő- és az étel-ital árakat.

SZUE

A Napfényfürdőhöz tartozó SZUE-ba nagyjából háromszor annyiért mehet be egy család, mint a kiskundorozsmai fürdőbe. Az egész napos felnőttbelépőért itt 2400 forintot, a 12 éven aluli gyerekeknek pedig 1250 forintot kell fizetni. A fürdő honlapján családi belépőt nem találtunk, így kalkulációnk szerint egy négytagú család 7300 forintból lépheti át a strand bejáratát.

A kiadások java persze még ekkor jön: étel, ital, fagyi – reggeltől estig. Egy sima lángos 350–400 forintba, egy gömb fagyi legkevesebb 200-ba, egy félliteres üdítő 350-be, egy sör minőségtől függően 350–500 forintba kerül. Nagyon fapados fogyasztással számolva – napközben egy-egy lángos, három üdítő, egy sör, egy-egy fagyi – valamivel több mint 3500 forint, ha a belépőket is hozzászámoljuk, már el is költöttünk tízezer forintot. Ennyiből persze csak elméletben lehet kihúzni egy egész napos, 8–10 órás strandolást, valószínűleg mindezt ki kell még egészíteni néhány palacsintával, esetleg a változatosság kedvéért némi sült hekkel vagy apának még egy-két sörrel, a gyerekeknek újabb üdítőkkel. Így könnyen akár meg is duplázódhat a napi kajapénz.

Sportuszoda

Választhatjuk az újszegedi sportuszodát is, ahol idén sok újdonság várja a strandolókat. Ide összesen 4 ezer forintért mehet be egész napra egy négytagú család. Igaz, a medencék száma is kevesebb, mint az előbbi helyen. Itt inkább a sportosabb strandkajáknak van keletjük, amik a fürdőhelyek sült halánál és sajtos-tejfölös lángosainál nemcsak egyszerűbb, de legtöbbször olcsóbb is. Az italárak között nincs nagy szórás a fürdőhelyeken. A félliteres ásványvizet a legtöbb helyen 150–250 forintért, a félliteres üdítőket 350–400-ért, a sört pedig 350-től mérik, fajtától és minőségtől függően.

Sportuszoda. Megújult a tanmedence

A sportuszodában – még némi evés-ivás mellett is – bőven ki lehet jönni 10 ezer forintból. Nemcsak úszni és napozni, de kondizni is lehet. A tavalyi 300 milliós fürdőfelújítás után idén megújult a tanmedence, és egy szabadtéri kondiparkot is kialakítottak.

Sziki

Ha elhagyjuk a belvárost, még jelentősebb árkülönbséget találunk fürdő és fürdő között. Akik a természetes vizeket és a csöndet szeretik, azoknak valóságos paradicsom a Sziksós-tói strand.

Sziki. Az egyik legjobb hely azoknak, akik a természetes vizeket és a csöndet szeretik

Tavaly az elmúlt évtized legnagyobb mértékű fejlesztését valósították meg a Szikin 50 millió forintból, ami igazán látogatóbaráttá tette a fürdőhelyet: többek között megújult a főbejárat, kialakítottak egy baba-mama szobát, új játszóteret és szabadtéri kondiparkot is kapott a fürdő, valamint akadálymentesítették a strand egész területét.

Mindezekért a térségben a legolcsóbb belépődíjakat számolják fel: hétvégi csúcsidőben 3800 forintért egy négytagú család reggeltől estig a 37 hektáros területen vendégeskedhet, ahol a nagymedence mellett gyermekmedence és két csúszda is várja a fürdőzőket. A vízpart melletti kiserdőben, az árnyas fák alatt pedig akár bográcsozni vagy grillezni is lehet, amivel csökkenthető a kajapénz.

Partfürdő

Az újszegedi Partfürdő tizenhat hektáros zöldterülete egyedülálló és olcsó pihenési lehetőséget kínál. Itt a felnőtt napijegy 1090, a gyermekjegy pedig 890 forintba kerül. Egy négyszemélyes család kedvezményesen 2990 forintért strandolhat egész nap.

Partfürdő – szabadstrand. Egyedülálló pihenési lehetőséget biztosítanak a tizenhat hektáros zöldterületen

A fürdőzés és napozás mellett futballpálya, strandröplabdapálya, kondipark és büfék várják a vendégeket, a kijelölt tűzrakó helyeken pedig bográcsozni is lehet. A Partfürdőn jelölték ki a szabadstrandot, ahol a Tiszában lehet csobbani.

Rafai Gábor

Címlapon

mutasd mind