Ha nem a Fidesz nevez ki, akkor is politikai komisszár vagy, ha fideszes polgármester mellett dolgozol, és értesz is ahhoz, amit csinálsz

Még egy percet nem dolgozott az Agórában annak új vezetője, Balázs Csaba, a szegedi Fidesz azonnal szeretettel köszöntötte.
Garai Szakács László

2021. december 17. 19:58

Ha
nem a Fidesz nevez ki, akkor is politikai komisszár vagy, ha
fideszes polgármester mellett dolgozol, és értesz is ahhoz, amit
csinálsz

Új vezetője lesz a Szent-Györgyi Albert Agórának. Orbán Hedvig kinevezése lejárt, rajta kívül a Siklósi Vár első embere, Balázs Csaba is pályázott az intézmény vezetésére. A Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság zárt ülésén a két pályázó közül végül Balázs Csaba kinevezésére tett javaslatot. A közgyűlés végül nyílt ülésen tárgyalta ezt a napirendet miután mindkét pályázó hozzájárult ehhez.

 

 

Gyorsan kiderült, Balázs Csaba önéletrajzát addig sikerült elolvasnia a szegedi Fidesznek és a KNDP-nek, hogy egykor SZDSZ-es volt.

 

Ez alapján nem lennék például Tölgyessy Péter helyében, aki százszor tovább merészkedett Balázs Csabánál, hiszen Fidesz listáról bejutva ült két ciklust végig a parlamentben.

 

Balázs Csaba más utat járt be: 2014 és 2019 között független képviselőként jutott be Siklós képviselő-testületébe. Akkor egyéni mandátumot szerzett, alpolgármesterként dolgozott végig egy ciklust. Ekkor a Szabad Demokraták Szövetsége már éppen csak papíron létezett, hiszen 2013 végére a párt megszűnt működni.

 

A következő választáson nem indult képviselőjelöltként, ellenben Riegl Gábor felkérte kulturális tanácsnokának, tagja lett a Siklósi Települési Értéktár Bizottságnak, és mellette vezette a Siklósi Várat, aminek december 31-éig az igazgatója.

 

Riegl Gábor Fidesz–KDNP-s polgármester.

 

Azaz a Nemzeti Együttműködés Rendszerében fideszes polgármester mellett dolgozni nem számít politikai komisszárságnak, akkor senkinek nem jutott eszébe így hívni Balázs Csabát.

 

Amint megpályázik egy szegedi önkormányzati intézmény vezetését, és azon ő nyer az intézmény hivatalban lévő vezetőjével szemben, egyből az lesz. Meg újra SZDSZ-es is.

 

Jól indul Balázs Csaba szegedi karrierje...

 

Nyitóképünket a Siklósi Hírektől vettük át.