Ha csak az SZTE-n múlik, kinyit a JATE Klub, de azt még senki sem tudja, hogy mikor – Itt az egyetem válasza a kérdéseinkre!

Úgy tűnik, az egyetemnek is fontos a JATE sorsa.

2021. augusztus 13. 22:50

Ha csak az SZTE-n múlik, kinyit a JATE Klub, de azt még senki sem tudja, hogy mikor – Itt az egyetem válasza a kérdéseinkre!

Tegnap írtuk meg, hogy szeptemberben szinte biztosan nem nyit majd ki a Szegedi Tudományegyetem és Szeged ikonikus szórakozóhelye, kulturális tere, a JATE Klub, ami tavaly ősz óta van zárva, a klubot üzemeltető cég pedig felszámolás alatt áll. A klub jövője tehát bizonytalan, bár már tegnap is arról írtunk, hogy információink szerint az egyetem számol és tervez a klubbal, szeretnék, ha megmaradna a rektori épület aljában működő hely.

Úgy tűnik, információink helyesnek bizonyultak, az egyetem alábbiakban olvasható közleményéből ugyanis lényegében pontosan ez derül ki, azzal a viszonylag újszerű fejleménnyel, hogy jelenleg úgy fest, az SZTE nem egy újabb külső céget keres majd a klub üzemeltetésére, hanem saját maga működtetné a JATE-t.

Az alábbiakban a Szegedi Tudományegyetem sajtóosztályától kapott választ teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük:

Kedves Norbert!

A 2021. augusztus 12-én küldött megkeresésére, amelyben az alább olvasható kérdéseket tette fel;

– Miért nem nyitott ki a JATE Klub idén nyár elején, amikor azt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályok már lehetővé tették volna?
– Miért került felszámolás alá a JATE Klubot üzemeltető cég?
– Mikor fog kinyitni a JATE Klub?
– Kinyit-e még egyáltalán?
– Az egyetem vezetése hogyan viszonyul a szórakozóhelyhez, számol-e vele a jövőben?
– Ha nem, akkor mi a terve az egyetemnek a pontosan tíz éve, nem kevés pénzből felújított klubbal a rektori épület pincéjében?
– Ha igen, milyen formában szeretné az egyetem, hogy működjön a JATE Klub? Az egyetem maga üzemeltetné, vagy üzemeltetőt keres?
– Milyen módon próbálják megtalálni az esetleges üzemeltetőt?

a következő választ adjuk:

A Szegedi Tudományegyetemnek feltett szándéka a korábbi üzemeltető, azaz az UNIVERSITAS-SZEGED Nonprofit Kft. felszámolási eljárásának lezárulta után, hogy a JATE Klubot saját üzemeltetésben újra megnyissa. A szórakozóhely évtizedekig a szegedi egyetemi polgárok emblematikus találkozóhelye volt, ezért az intézmény vezetésének továbbra is az a célja, hogy az eredeti alapítók szellemiségét követve, az Egyetem hallgatóinak és dolgozóinak érdekeit szolgálva, ismételten lehetőséget biztosítson a biztonságos és magas színvonalú kikapcsolódásra, melynek érdekében mindent megtesz.

Üdvözlettel:

SZTE Sajtó
Szegedi Tudományegyetem
Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

Az egyetem meglepően gyors válaszából és a válasz tartalmából szerintünk az látszik, hogy a SZTE tényleg fontosnak tartja a JATE Klub sorsát, és valóban foglalkoznak a folytatással. Ez a klub sorsáért aggódóknak jó hír, azt azonban még az egyetem válasza alapján sem lehet megmondani, mennyit kell még várnia arra, hogy újra működhessen a szegedi egyetemisták kedvelt, és a város legendás klubja, aminek hiányában jelenleg élőzenét sem lehet rendszeresen, klubkörülmények között hallgatni a városban.

Várjuk a folytatást!

Kovács M. Norbert 

(Fotó: JATE Klub Facebook-oldala)

Tovább olvasom