Győzelemmel kezdték a bajnokságot a szegedi röplabdás lányok, a fiúk szombaton játszanak először

Vidux-Szegedi Röplabda Sportegyesület női csapata a Palota RSC-t győzte le, a férfi csapat a Rákosmente ellen játssza első bajnokiját.
Szilágyi Dóra

2022. szeptember 30. 06:16

Győzelemmel kezdték a bajnokságot a szegedi röplabdás lányok, a fiúk szombaton játszanak először

Összesen 7 hazai meccset játszik októberben a  Vidux-Szegedi Röplabda Sportegyesület. A férfi csapat október elsején kezdi a szezont az NB I-ben, a lányok már túl vannak a rajton. Milodanovics Andrea együttese győzelemmel indított a másodosztályban.

 

Szoros mérkőzéssel, végül 3:2-es győzelemmel indult a szegedi női röplabda csapat idei szezonja. Milodanovics Andrea együttese a budapesti Palota RSC ellen kezdett a másodosztályban.

 

„Ha meg tudtuk őket szerválni rendesen, és oda, ahova az edző mondta, verhetők voltak. A centereket kellett kizárni a játékból, utána pedig egy szép alapjátékot játszani és megvolt a meccs” – értékelt a Szeged Televíziónak Nyers Noémi, a Vidux-Szeged RSE játékosa.

 

Női Nemzeti Bajnokság II. osztálya / Női NB II Kelet alapszakasz, Budapest

Palota RSC–Vidux-Szegedi RSE 2:3 (25:22, 24:26, 10:25, 25:20, 7:15)

Vidux-Szegedi RSE: Kádár Gréta, Nyers Noémi, Hűse Zsófia, Bálint Viktória, Kovács-Fiskus Fanni, Farkas Antónia. Csere: Nagy-Hegyesi Réka (libero), Fürdök Lilla, Sojnóczky Sára.

Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

 

A szegedi lányok úgy nyertek a szezon első meccsén, hogy köztük több fiatal előtte az U20-as bajnokságban is szerepelt. A csapat legközelebb hétvégén az Egert fogadja a József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskolában, azaz a lila iskolában. A vezetőedző szerint kötelező otthon nyerniük:

 

„Határozottan és jól nyitunk. Mindig azt szoktam mondani, hogy ha a nyitás jó, akkor magával húzza az összes többi elemet. Ebben mindig igazam is van, mert ha így nyitnak a lányok, akkor sokkal könnyebben beleállnak minden egyes labdába, sokkal jobbak a fogadásink és határozottabban tudunk támadni” – fogalmazott Milodanovics Andrea.

 

Szombaton kezdenek a férfiak

A Szegedi Röplabda Sportegyesület októberben összesen hét hazai meccset rendez. A lányok zsinórban háromszor, a férfiak pedig négyszer játszanak otthon. Csányi Dánielék a hétvégén kezdenek a bajnokságban Szombaton a Rákosmente érkezik Szegedre, a papírforma a hazaiaknak kedvez.

 

„A tavalyi csapathoz nem lehet hasonlítani az ideit. Egy teljesen új mérkőzésre számítunk. Fiatalokból álló együttes, biztosan lelkesek és harciasak lesznek. Nem szabad őket félvállról venni” – mondta a Szeged Televíziónak Csányi Dániel, a csapat játékosa. 

 

Az utóbbi idényben a férfi és a női csapatot is csak egy hajszál választotta el a feljutástól. Idén az a cél, hogy mind a két együttes megnyerje a bajnokságot. A fiúk az Extraligába, a lányok az NB I-be szeretnének kerülni.