Gyorsan megszerették a diákok az adventi koripályát

Délelőttönként a szegedi óvodások és iskolások az önkormányzat jóvoltából ingyen korcsolyázhatnak a Dóm téri műjégpályán. Az akcióra máris sokan jelentkeztek, délelőttönként folyamatosan foglalt a jég.

2018. november 29. 12:28

Gyorsan megszerették a diákok az adventi koripályát

A Széchenyi téri óriáskerék mellett az idei karácsonyi ünnepi hetek másik nagy meglepetése az a harminc méter hosszú és tizenöt méter széles korcsolyapálya, amelyet a Dóm téren állítottak fel.

A jégpályát hét közben reggel 9 és délután 2 óra között a szegedi iskolások és óvodások előzetes időpont egyeztetés alapján, csoportosan és tanári kísérettel ingyen is igénybe vehetik. Ilyenkor a korcsolyabérlés is díjmentes.

A 450 négyzetméteres pálya jege máris szinte minden délelőtt foglalt. Németh Istvántól, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatójától megtudtuk, a decemberi délelőttökre már alig van szabad időpont, olyan népszerű a Dóm téri koripálya.

Aki nem tud, vagy nem akar csoportosan korcsolyázni, az megteheti délutánonként egyedül, igaz, akkor már jegyet is kell váltania. Hét közben 15 és 21, hétvégén 10 és 21 óra között a felnőttek 1000, a diákok 800 forintért csúszkálhatnak, de van családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek) is összesen 3 ezer forintért. Tanítási szünet alatt a hétvégi nyitva tartás lép majd hatályba.

A helyszínen alkalmanként 800 forintért korcsolya is bérelhető, szükség esetén pedig élezést is vállalnak.

 

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind