Gyorsabb és biztonságosabb lett a közlekedés a Csillag téren

Megújult Szeged egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. A Csillag tér átalakításához július végén fogtak hozzá, és az iskolakezdésre átadták a felújított útszakaszokat, kereszteződéseket.

2020. december 28. 18:25

Gyorsabb és biztonságosabb lett a közlekedés a Csillag téren

A szegedi önkormányzat felújíttatta a Csillag tér útburkolatát, ezzel párhuzamosan útszélesítést hajtottak végre a Lugas utcában. A körtöltésen átvezető útszakaszt – a trolivégállomástól a Göndör sorig – 7 méterről 8,5 méterre szélesítették ki, hogy az autósok és a kerékpárosok jobban elférjenek, így biztonságosabban közlekedhessenek.

A Budapesti körúton is útszélesítést végeztek, itt ugyanis buszsávot hoztak létre egy szakaszon. A munka július 25-én kezdődött, öt hétig tartott. A felújítás ideje alatt forgalmi korlátozások nehezítették a közlekedést, de a forgalom mindig folyamatos maradt, a lezárások ugyanis szakaszosak voltak, így csak kis időveszteséggel kellett számolniuk az autósoknak.

Nézz meg augusztusi galériánkat a megújult körforgalomról! Kattintson ide! (fotók Iványi Aurél)

A Csillag teret és az oda vezető útszakaszokat lezárták a felújítás alatt. A Csillag tér felé közlekedőket a Budapesti körúton a Szamos utcáig engedték, a Kereszttöltés utcában a Vajda utcáig, a Szilléri sugárúton a Retek utcáig lehetett közlekedni.

Változtak az itt közlekedő buszok és trolik menetrendjei is, de az átmeneti időben is el lehetett jutni az Északi városrészből, illetve Tarjánból a város más részeire. A Csillag tér felújítása, a Lugas utcai töltésátvezetés kiszélesítése és a Budapesti körúti buszsáv kialakítása a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem című projekt részeként uniós és önkormányzati forrásból valósult meg. A beruházásra több mint 350 millió forintot fordított az önkormányzat.