Győrből érkezett a húszezredik látogató a szegedi vadnyugat-kiállításra

A feleségével együtt jött, Pintér András Zoltánék rendszeres múzeumlátogatók – Szegeden is.
Bod Péter

2022. augusztus 22. 15:33

Győrből érkezett a húszezredik
látogató a szegedi vadnyugat-kiállításra

Tavaly a Sisi-kiállítást nézték meg, mostani szegedi kirándulásunkon sem mulasztották el a legújabb időszaki kiállítás, ezúttal A legendás vadnyugat – Cowboyok és indiánok megtekintését. A városba érkezve azonban még nem tudták, hogy megnézik a nem mindennapi kiállítási anyagot, egyszerűen azért, mert itt értesültek a tárlatról Pintér András Zoltánék.

 

Miután ez megvolt, a döntés hamar megszületett, jönnek. Így kell, így is lehet húszezrediknek lenni!

 

A Győrből érkezett vendégeket Bárkányi Ildikó, a Móra Ferenc Múzeum általános igazgatóhelyettese köszöntötte, aki egyben reményét fejezte ki, hogy Pintérék a legközelebbi szegedi kirándulásunkon újra felkeresik a múzeumot.

 

 

Pintér András Zoltán a Szeged.hu-nak és Szeged Televíziónak elmondta, hogy még csak részleteket látott a vadnyugatra kalauzoló kiállításból, de ezek már nagyon meggyőzőek voltak. A győri fiatalember feleségével együtt rendszeres múzeumlátogatónak tartja magát, ahogy fogalmazott: kirándulásaiknak szinte minden alkalommal része a kultúra.

 

Nem volt ez másként most sem, még akkor sem, ha most előzetesen nem tájékozódtak arról, milyen tárlat látható mostanában a Móra Ferenc Múzeumban.

 

Érdeklődésünkre a húszezredik látogató elmondta, hogy bár gyerekkorában nem olvasott indiános és vadnyugatról szóló könyveket, a téma ennek ellenére nagyon is érdekli. Az indiános filmek viszont nem maradtak ki gyerekkorából.

 

A legendás vadnyugat – Cowboyok és indiánok kiállításról több alkalommal beszámoltunk. A tárlat június 25-én nyílt, és ez év december 31-éig várja az érdeklődőket az egyebek mellett az Egyesült Államokból érkező kiállításanyag.

 

Az érdeklődésre igazán nem lehet panasz. Egy hónapra volt szükség ahhoz, hogy elérjék a tízezredik látogatót, és újabb egy hónap kellett az újabb tízezer látogatóhoz. A múzeum munkatársai elmondták, a mögöttünk álló nemzeti ünnep alatt óriási nap látogatószámokat regisztráltak.

 

Így jutottunk el ma a húszezredikhez.

Vélemények

mutasd mind