Győr díszpolgára lehet a szexbotrányba belebukott Borkai Zsolt

Az egykori fideszes politikus úgy érzi: megérdemelné a díjat.
Kékes Viktória

2023. február 18. 09:53

Győr díszpolgára lehet a szexbotrányba belebukott Borkai Zsolt

Első hallásra minden épeszű ember azt gondolná poén, de ez bizony korántsem vicc: Borkai Zsoltot jelölte Győr díszpolgárának a város fideszes alpolgármestere.

 

A Blikk elérte a szexbotrányba belebukott politikust, aki úgy érzi, megérdemelné a címet:

 

„Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet. Nekem ez a szeretett városom, győri voltam, vagyok és leszek”.

 

Borkai saját elmondása szerint már túl van azon, hogy az emberek negatív véleményére reagáljon, ha megkapja a díszpolgári címet, örülni fog neki, ha nem, az sem frusztrálja majd. 

 

A Borkai-ügy: 2019-es önkormányzati választások előtt egy magát az Ördög Ügyvédjének nevező ismeretlen fotókat és videókat tett közé az interneten, amiken az egykori fideszes polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben egy horvátországi luxusjachton. A szexbotrány Borkai korrupciógyanús ügyleteire, a győri, fideszes városvezetés és a Fideszhez közel álló vállalkozók gyanús kapcsolataira is rávilágított. Borkai botránya hatással volt az október 13-ai önkormányzati választások végeredményére is, bár a győri polgármestert városában, ha kis különbséggel is, de újraválasztották. Ennek ellenére néhány nappal később önként és dalolva lemondott a tisztségről. Nagy valószínűséggel személye kínossá vált Orbán Viktor és a Fidesz számára. 

Vélemények

mutasd mind